”Vi måste offra några engelska näsor”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-26

Pontus Wernbloom vill se tuffare spel

Tre engelska hörnor – tre mål på Sverige.

Pontus Wernbloom var inte helt nöjd med sina lagkamraters försvarsspel i den förstahalvleken.

– Vi måste offra några engelska näsor, sa han i TV4.

Matchen kunde inte ha börjat på ett sämre sätt för Sverige: England gjorde 1–0 redan efter 53 sekunder. Martin Cranie fångade upp James Milners hörna och skickade in bollen i mål via Emil Johansson som försökte stoppa bollen på mållinjen. De svenska spelarna såg chockade ut. Publiken likaså.

– Det är vårt straffområdet och där kanske vi måste offra nåra engelska näsor. Vi måste spela tuffare, sa Pontuss Wernbloom, som fick följa matchen från läktaren efter det gula kort han drog på sig mot Serbien.

Hart motade Toivonens frispark

Efter ett par minuter hade såväl spelare som publik skakat av sig baklängesmålet och Sverige spelade omgående upp sig. Med publiken i ryggen skapades ett par heta chanser redan under den första kvarten. Efter sju minuter hade Ola Toivonen ett bra läge på frispark från cirka 20 meter, men Englands målvakt Joe Hart lyckades styra undan skottet.

England straffade Sverige på samma sätt två gånger

Även Marcus Berg hade en fin målchans efter cirka 20 minuter. Men hans nick gick precis ovanför Harts ribba. Efter 27 minuter var det så dags för England att ännu en gång hur man beter sig på fasta situationer: Nedum Onuoha höll enkelt undan Rasmus Bengtsson och sköt 2–0 mellan benen på Martin Olsson med ett hårt skott. Och som det inte var nog: efter 38 minuter fångade Lee Cattermole upp ännu en hörna, skickade in bollen i straffområdet och fick se Mattias Bjärsmyr få felträff på en undanrensning och skicka bollen in i eget mål.

– Bollen ska bort. Det är bara att sparka på allt som rör sig, domaren blåser aldrig straff ändå så vi kan lika gärna sparka bort dom, sa Wernbloom.