Jonas Gustavsson.

7–1 mot Washington i söndags. 7–1 mot Tampa Bay i natt.

Toronto kör över allt vad motstånd heter just nu – med ett storspelande ”Monster” som sista utpost.

– Vi är inne i en bra trend, säger Jonas Gustavsson.

Han har fått kämpa för sin NHL-plats ända sedan han lämnade Färjestad efter SM-guldet 2009.

Men med de senaste dagarnas spel lär Jonas Gustavsson knappast behöva vara orolig för att flyttas ner till AHL igen.

Tvärtom.

I söndags räddade han 40 av 41 skott mot Washington i sin ”svettigaste 7–1-seger någonsin”, och i natt fortsatte Toronto-målvaktens storspel när han motade 27 av 28 skott mot Tampa Bay i en ny imponerande 7–1-kross.

– Killarna spelar jättebra just nu, gör mycket mål och jobbar hårt i båda ändarna av isen, säger ”Monstret” till NHL.com.

– Vi är inne i en bra trend och det är kul att stå där bak och se dem gör en massa mål.

Mål efter 41 sekunder

Det dröjde bara 41 sekunder innan Toronto hittade rätt bakom Gustavssons kollega på andra sidan isen – 42-årige Dwayne Roloson – då Clarke MacArthur sprätte in 0–1 i St Pete Times Forum.

Knappt sju minuter senare kvitterade Tampa Bay-kaptenen Vincent Lecavalier, men sedan var det gästernas match för hela slanten.

Tim Connolly och Tyler Bozak gjorde båda tre poäng vardera, och rookien Joe Colborne satte sitt första NHL-mål i karriären.

Victor Hedman hade ingen rolig match och stannade på -3 i plus/minus-statistiken. Tampa Bay har bara vunnit en av fyra matcher sedan han gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro.

”Småstjärnorna” i Edmonton fortsätter att briljera.

Mot Chicago i lördags hade Ryan-Nugent Hopkins, Jordan Eberle och company stor show i 9–2-segern – och i natt bjöd ungtupparna på en ny festlig målkavalkad.

Redan efter den första perioden fick Nashvilles stjärnkeepern Pekka Rinne nog och lämnade över målvaktssysslan till Anders Lindbäck – som inte heller lyckades få stopp på formstarka Edmonton.

”Limpan” släppte in tre mål på 19 skott och Nashville förlorade till slut med klara 2–6 inför hemmapubliken i Bridgestone Arena.

Los Angeles Kings studsade tillbaka efter 1–4-plumpen hemma mot Detroit i helgen.

St Louis, som inför matchen hade tre raka segrar i Scottrade Center, bortabesegrades med 3–2 i en jämn och tät batalj.

Defensive backen Willie Mitchell blev ovan segerhjälte när han satte det avgörande målet med drygt fem minuter kvar av matchen.

Alexander Steen gjorde ett av Blues-målen, hans åttonde för säsongen.