Här är svensken världssjuan Andy Roddick helt enkelt inte rår på.

Robin Söderling servade bort amerikanen i Lyon.

– Min kanske bästa match i turneringen, säger Söderling.

Robin Söderling.

Söderling vann kvartsfinalen i ATP-turneringen i två raka set, men det krävdes – inte otippat – tiebreak för att skilja de båda servekanonerna åt. Söderling vann med 7–6, 7–6 efter att ha vunnit båda tiebreaken med 7–5.

– Marginalerna var verkligen små, inga breaks, men jag tycker att jag spelade bra på de viktiga poängen den här gången. Jag höjde mig när det blev jämnt i tiebreaken, säger Söderling som slog in 20 serveess under den en timma och 23 minuter långa matchen.

Amerikanen Roddick gick in i turneringen som förstaseedad. På den senaste världsrankningen klättrade han upp till sjunde plats.

Söderling parkerar som nummer 27.

2–0 på Roddick

Med andra ord är kvartsfinalsegern en hygglig skalp för tennisproffset från Tibro. Men den kom knappast helt oväntad.

Söderling har nu 2–0 i inbördes mötet på amerikanen – och har ännu inte tappat ett set. När de möttes i Memphis tidigare i år vann Söderling med 7–6 (8–6), 6–3.

I lördagens semifinal väntar fransmannen Gilles Simon som spelade bort (6–3, 7–5) landsmannen Josselin Quanna på fredagseftermiddagen. Simon är nia i ATP-racet och spelar för att slå sig in bland de åtta som får göra upp i det prestige- och penningstinna Masters Cup i Shanghai i nästa månad.

I förra veckan slog han ut världsettan Rafael Nadal på vägen till finalförlusten mot skotten Andy Murray i Madrid.

– Han har spelat jättebra en längre tid. Framförallt förra veckan visade han det och han har en plats i Mastersslutspelet på gång.

– Det kommer att bli en otroligt hård match, säger Söderling.

Vann i Lyon 2004

TT: Hur har det gått i era tidigare möten?

– Vi har mötts två gånger i år. Jag vann i Rotterdam och förlorade sedan i OS. Han är tuff att slå. Han kanske inte har några riktiga vapen, men han missar nästan inget och rör sig otroligt bra på banan, säger Söderling.

För fyra år sedan vann han turneringen i Lyon.

– Jag älskar att spela här och känner att jag är kapabel att vinna igen eftersom jag spelar riktigt bra för tillfället, säger han.