Dagens namn: Birgitta, Britta

Blytung förlust för Hammarby

ÄNGELHOLM. Hammarby skulle gå upp i serieledning.

Ängelholm skulle göra en hygglig match.

Det blev en tung 1–0-seger för Ängelholm och en blytung förlust för Bajen som hade en svag dag på jobbet med för långsamt anfallsspel, för dåligt kollektivt försvarsspel, för få kombinationer, för långsamt bolltempo och för dålig kontakt mellan lagdelarna.

Och ändå dominerade Bajen hela andra halvlek…

Ängelholm inledde klart vassast. Andreas Karlsson hade två bra lägen redan innan Othman El Kabir fick friläget som han utnyttjade till att slå in 1–0 på i sjunde minuten.

Och innan Hammarby ens skapat en halvchans fick Junes Barny inte ordning på fötterna i ett friläge och Monday Samuel valde att försöka med en passning i stället för att lägga bollen mot målet som Hammarbys målvakt Johannes Hopf var borta ifrån.

Hammarby fick ingen fart i sitt spel under den första halvleken. Möjligheterna som skapades kom så gott som uteslutande genom antingen Kennedy Bakircioglus djupledsattacker, men hans sistapass gick sällan fram, eller så bjöds Bajen på lägen tack vare några rejäla indianare av Ängelholms mittback Eric Pothast.

Välförtjänt pausledning

Ängelholms pausledning var definitivt välförtjänt vilket fick Nanne Bergstrand att agera snabbt med två byten direkt efter paus. Pablo Pinones Arce och Andreas Haddad kom in i stället för Lars Fuhre och Nahir Besara för att ge andra alternativ än Amadayia Rennies försök att komma loss bakom Ängelholms backlinje.

Utan att just de inbytta satte någon direkt prägel på matchen tog Hammarby över fullständigt. Ängelholm trycktes långt tillbaka mot eget mål och fick mest jaga och slå undan.

Hammarby hade dock svårt att omvandla det stora övertaget till riktigt bra målchanser. Tredje inbytte Bajenspelaren – Jan Gunnar Solli – fick den riktigt stora chansen sedan Ängelholms målvakt Matt Pyzdrowski boxat ett hårt inlägg från Stefan Batan rakt till Solli som sköt över det tomma målet.

Typisk matchbild

Hela andra halvlek blev en ganska typisk matchbild när ett överlägset jagande lag trycker tillbaka det försvarande så mycket att det inte mycket utrymme för något spel alls. Hammarby fick mata inlägg mot Haddads huvud för att han skulle kunna styra ner till Pinones Arce eller gå på avslut själv. Pressen gav Ängelholm kontringschanser som Junes Barny och Monday Samuel kunde skapa lägen av.

Hammarby hade inne en kvittering men Amadayia Rennies soloprestation fördärvades av att en lagkamrat stod offside i skottlinjen. Rennie skapade ytterligare en farlighet men då gick passningen inte fram.

Förlusten betyder i nuläget ändå inte speciellt mycket för Hammarby. Superettan avgjordes förmodligen inte i Ängelholm denna regntunga kväll där ”pissvädret” ändå höll sig borta fram till slutet av matchen. Om Hammarby vunnit hade man gått upp i serieledning med två poäng före Ljungskile och Sundsvall men nu stannar man en poäng efter ledarduon.