Finland tappade bronset till Kazakstan

Publicerad 2014-02-02

”I vårt omklädningsrum sitter 17 ledsna spelare”

IRKUTSK. Utan medalj, för tredje året i rad.

Finland tappade en 0-2-ledning mot Kazakstan, som vann med 5-3 och knep bronset i bandy-VM.

– Vi hade inte marginalerna på vår sida, säger Antti Parviainen, Finlands förbundskapten.

Kazakstans semifinal mot Sverige började först klockan 20.00, så lördag hade övergått till söndag när spelarna kom i säng.

10.00 var det avslag igen, dags för bronsmatch mot Finland, och mycket riktigt inledde kazakerna sömnigt.

Redan i första spelminuten gav Kazan-proffset Sami Laakkonen finländarna ledningen, och Bollnäs-mittfältaren Samuli Helavouri signerade målet som betydde 2-0.

Kazakerna vaknade dock till ordentligt under halvtidsvilan, för i den andra halvleken var scenförändringen totalt.

Alexander Nasonov reducerade omgående och med två mål inom loppet av ett par minuter hade Leonid Bedarev och Sergej Pochkunov gett kazakerna ledningen.

Två snabba

Antti Ekman kvitterade för Finland, men Kazakstan gjorde två snabba mål igen, genom Nasonov och Rauan Issaljev. 5-3 blev också slutresultatet.

Spelarna jublade ikapp med åskådarna medan finländarna lämnade isen med sänkta huvuden.

– I vårt omklädningsrum sitter 17 ledsna spelare som gärna hade vunnit bronset. Jag kan bara gratulera Kazakstan till bronset, säger Antti Parviainen, som var imponerad av Kazakstan.

Han var imponerad av Kazakstan, som i andra halvlek uppträdde som ett helt nytt lag.

– De spelade bra mot Sverige och fortsatte att spela på hög nivå, konstaterar han.

Finland mötte Ryssland i VM-finalen i Kazan 2011, men har sedan dess förlorat tre raka bronsmatcher mot Kazakstan.