Dagens namn: Dagmar, Rigmor

”Warberg gjorde mitt jobb lättare”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-13

Falun skrällde – tack vare seriesegrarnas kaxiga uttalanden

CHOCKADE MÄSTARNA Falun radade upp förluster i slutet av serien – när slutspelet drog igång skrällde laget rejält.

Warberg valde Falun. Men seriesjuan skrällde mot mästarna – med hjälp av en annorlunda uppladdning.

– Jag tapetserade med tidningsartiklar där Warberg kallar oss statister, säger Faluns tränare Thomas Brottman.

På pappret var den första kvartsfinalen en given hemmaseger. Warberg, regerande mästare och seriesegrare, valde ligasjuan Falun – som aldrig vunnit på bortaplan mot Warberg. Lägg därtill att bortalagets stjärna Mattias Helgesson fortfarande var avstängd efter sitt verbala utbrott mot en domare i cupsemin mot Storvreta och oddsen för en skräll blir ännu högre. Men i början av tredje perioden var ställningen – 0–5.

– Vi följde vår plan perfekt i 42 minuter, säger Faluns tränare Thomas Brottman.

Svängig match

Warberg chansade då med att slänga in målkungen Magnus Svensson, som vilat de första perioderna på grund av en förkylning. Tolv minuter senare var ställningen 6–6 efter en osannolik uppvisning av Svensson, som var inblandad i samtliga mål.

– Där fick vi en påminnelse om vad Warberg kan.

Men det svängde ytterligare en gång. Johannes Skog petade in en retur i förlängningen – och skrällen var ett faktum.

– Speciellt skönt eftersom Warberg verkar ha trott att de ska köra över oss, säger Brottman.

– Jag tapetserade omklädningsrummet med tidningsartiklar där Warberg kallar oss statister och en massa andra saker. Deras uttalanden gjorde mitt jobb lättare, det var inga problem att motivera killarna.

”Känns inte rätt”

Hur var det att spela utan Helgesson?

– Inga problem, det har vi gjort tidigare. Men avstängningen är alldeles för hård. Jag menar, åtta matcher för att säga vad man tycker om domaren när folk har slagit ner varandra på plan och fått kortare straff, det känns inte helt rätt.