Nu börjar allvaret för favoriterna

Gruppspelet är passerat – nu börjar allvaret för innebandylandslaget.

I lördagens VM-semifinal väntar troligen Schweiz.

Fredrik Djurling säkrade Sveriges seger.

12–4 (4–1, 3–2, 5–1) mot Lettland på onsdagseftermiddagen betydde fjärde raka segern i gruppspelet och gruppseger helt enligt ritningarna.

Det var dessutom Sveriges 39:e raka VM-match utan förlust.

Målfesten var väntad. Men kanske inte att hälften av målen skulle komma från samma klubba, Fredrik Djurlings.

Han slog till i varje period – och framför allt i den sista. Då gjorde han i rask takt tre mål på sex minuter.

Produktionen inleddes med 2–0-målet efter 6.24 i första perioden och i den andra följde han upp med 5–1 och 6–1. Niklas Jihde spelade fram till tre av Djurlings mål.

I samma forwardslinje ingick Magnus Svensson.

Lägg till hans tre mål och det är inte svårt att lista ut vilken kedja som dominerade händelserna inför nästan 3 000 åskådare i Ostrava.

Nu betydde inte det att förbundskaptenen Kent Göransson lyfte trion Djurling, Jihde och Svensson till skyarna.

Till Innebandyförbundets hemsida säger han:

– Alla våra formationer har producerat framåt under VM. Det var nog mer en tillfällighet att de hade flyt i dag. Och de andra femmorna var å andra sidan utmärkta i det defensiva spelet.

Övriga svenska målskyttar: Patrik Hagberg, David Gillek och Alexander Bodén.

Karl-Johan Nilsson saknades mot Lettland. Till lördagens semifinal räknar Kent Göransson med att han är tillbaka.

– Han har en vanlig förkylning. Vi får se hur det utvecklar sig, men jag skulle inte tro att semifinalen är i fara.

Först på onsdagskvällen blir det definitivt klart med semifinalmotståndare. Mycket talar för att det blir Schweiz.

– Det har jag inget emot. Vi vet hur de spelar och hur vi ska spela mot dem, säger Kent Göransson.

Schweiz hade som väntat inga problem med Danmark, utan lyckades vinna med 12–1. Därmed väntar Sverige i semifinalen. Tjeckien–Finland möts i den andra.