Målfest i Luleå – succén fortsätter för LHF

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-14

Brynäs bet ifrån bra mot serieledarna – men det räckte inte

Det blev ett ordentligt målkalas i Luleå när serieledarna tog emot Brynäs.

Det formstarka Gävlelaget kunde stå emot till den sista perioden – men då var det proppen ur från Luleås sida som till slut vann överlägset.

– Sju mål är jävligt bra, konstaterar Luleå-målskytten Mats Lavander i Canal Plus.

Brynäs har tagit åtta poäng på de senaste tre matcherna och hittat formen ordentligt.

På torsdagen mötte de serieledarna Luleå som hållit nollan i de två senaste matcherna.

Den här kvällen var det långt i från nollan för båda lagen.

Sen reducering

Målskyttet inleddes av Luleås Simon Hjalmarsson efter tio minuters spel när han stal pucken från Brynäsförsvaret. 14.38 kom 2–0 till serieledarna genom Karl Fabricius som kämpade in pucken från bakom målet.

Med fyra sekunder kvar av första perioden kom en viktig reducering för Brynäs från Lars Jonsson som drog till på skott.

– Riktigt, riktigt slarvigt av oss, konstaterar Luleås Fabricius till Canal Plus.

Brynäs vände

1.41 in på andra perioden kom kvitteringen. Eero Somervuori tryckte in Luleåmålvakten Anders Nilssons andra retur.

Brynäs gjorde sedan 3–2 genom Jonathan Carlsson och det såg ut som att bortalaget skulle ta över matchen.

Lekstugan började i sista

Men innan mittperiodens slut gjorde först Janne Niinimaa 3–3 och därefter satte Cam Abbott 4–3.

Brynäs fortsatte att bita ifrån och kvitterade återigen tidigt in på tredje perioden genom Calle Järnkrok. Men det räckte inte.

Luleå höll lekstuga i avslutningen på matchen och tryckte in ytterligare tre mål, Kim Karlsson fastställde slutresultatet till 7–4 och Luleå fortsätter att dominera i toppen på serien.

– Sju mål är jävligt bra. Däremot släppte vi till mer än vad vi brukar. Brynäs var ruggigt giftiga och svårspelade, säger Luleås Mats Lavander till Canal Plus efter matchen.