Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-02

Sebastian Larssons drömmål gav Birmingham segern

Timmarna efter EM-lottningen.

Här skickar Birminghams Sebastian Larsson en klar signal att han vill vara med i festen.

Hans drömmål i 92:a minuten gav Birmingham en 3-2 seger i söndagens möte med Tottenham.

Sebastian Larsson är dagens hjälte i Birmingham. Med ett skott på stopptid avgjorde han dagens möte mot Tottenham på White Hart Lane i London.

Den svenske mittfältaren klippte till med ett kanonskott från 25 meters håll. Bollen gick stenhårt rakt upp i Tottenhamålvakten Robinsons vänstra hörn. Helt otagbart.

Birminghams nye tränare Alex McLeish – Skottlands tidigare förbundskapten – jublade ikapp med sin svenske mittfältare.

Tottenham dominerade

Tottenham dominerade matchen, men det spelar ingen roll när det finns spelare som Larsson.

I den 23 minuten drogs McSheffrey ner i straffområdet efter att ha fått en fin passning av Larsson.

Straffen tog McSheffrey själv hand om och gav Birmingham ledningen.

I 50 minuten tilldömdes Tottenham en straff. Robbie Keane tog säkert hand om straffen och kvitterade.

Tre minuter senare utökade samme Keane till 2-1 efter ett fint anfall från Londonlaget.

White Hart Lane tystnade

Tottenham fortsatte att pressa och hade bud på fler mål. En Birminghamseger kändes omöjlig.

Trots det lyckades Cameron Jerome kvittera till 2-2.

Och då vände det. Tvåmålskytten Keane fick ett rött kort efter ful tackling.

Och sen kom drömmålet. Hela White Hart Lane tystnade då den svenske mittfältaren klev fram och avgjorde tillställningen.

Förmodligen hans vackraste mål i karriären.

Och ett mål som borde få Lagerbäck att öppna upp ögonen för Sebastian Larsson på riktigt.