Dagens namn: Ingrid, Inger

Patrik Nilsson frälste ”Bajen”

Publicerad 2013-11-22

Det var inte vackert.

Men till slut resulterade fredagskvällens hemmamöte med Gais i en 6–3-seger för Hammarby i elitseriebandyn.

Anledningen?

Anfallaren Patrik Nilsson.

Någon bländade underhållning var det inte tal om för de 2 103 personer som valde att inleda helgen med ett besök på Zinkensdamm.

Visserligen blev det en del sång och musik från hemmaklacken.

Men något skönspel var det inte tal om.

Hammarby inledde segt och hade stora problem med Gais-försvaret som spelade tätt och aggressivt. Inte blev matchbilden roligare av att gästerna oftast valde att undvika spel genom mittfältet, utan skickade i stället titt som tätt långa bollar upp mot anfallarna.

Med i halvtid

Det var dock ett spel som gynnade Gais.

Och genom två fasta situationer såg Göteborgsklubben till att vara med i matchen när den första halvleken slutade 2–2.

Men kvällen handlade mest om Patrik Nilsson.

Innan halvtid hade Hammarby-spelaren kvitterat till 1–1 i den 20:e minuten. Fem minuter in andra senare satte han 3–2-målet på straff bakom den annars strålande Gais-målvakten Jesper Thimfors. Tre minuter senare spelade han fram Stefan Erixon till 4–2 och i 74:e minuten satte han matchavgörande 5–3-målet.