Dagens namn: Ingrid, Inger

Blev sexmålsskytt i 'Bajen'-comebacken

Publicerad 2013-11-06

”Han var verkligen tungan på vågen”

Patrik Nilsson, här i Hammarbytröjan, var en av de svenska spelarna som vann World Cup med Zorkij.

Första matchen sedan comebacken.

Då gjorde Patrik Nilsson sex (!) av Hammarbys nio mål.

– Va? Blev det sex mål?, undrar tränaren Magnus Brodén.

Patrik Nilsson är en av världens bästa bandyspelare och en av de bästa målskyttarna i historien. Förra året blev han förste svensk att vinna skytteligan i Ryssland – ändå fick han inget nytt kontrakt med Zorkij.

Då valde Nilsson att flytta hem till Bajen.

– Det ska bli kul att spela på Zinken igen, sa han då.

Tappade räkningen

Stjärnan har dock stått över de tre inledande matcherna på grund av skada. Men på onsdagen, borta mot Vetlanda, var han tillbaka.

Med ett besked som heter duga.

Nilsson gjorde makalösa sex mål i 9-8-segern.

Till och med tränaren Magnus Brodén tappade räkningen.

– Gjorde han sex mål alltså? Då var han verkligen tungan på vågen i så fall.

”Bajen” hamnade i ett tidigt 1-3-underläge i den första perioden, men kunde efter två snabba Nilsson-mål snabbt hämta ikapp till 3-3. Och i andra halvlek klev Nilsson fram igen – med tre mål inom loppet av sju minuter. Han avslutade sedan målfesten tolv minuter från slutet genom att sätta sitt sjätte för kvällen, vilket betydde 9-7.

Matchen slutade sedan 9-8.

Besviken

– Det är jätteviktigt att Nilsson gör sex mål, men vi kan inte släppa in åtta. Vi kan liksom inte räkna med att han ska göra sex mål varje match, säger tränaren Brodén.

Du är lite missnöjd trots segern?

– Det är bara så onödigt. Vi går upp till 8-4 och spelar fantastisk bandy, sedan bjuder vi in dem i matchen. Så får det inte gå till.