Ligans bäste högernia.

Ligans största värvning.

Sävehofs Dream Team spelar hem fjärde raka guldet i vår.”

Så skrev jag inför elitseriepremiären i höstas.

Man tappade/släppte visserligen iväg den jag utsåg till ligans bästa anfallsspelare, Fredrik Larsson, redan i december men jag har inte vikt en tum från övertygelsen om att Sävehof skulle vinna guld i vår under hela säsongen.

Mäktig vändning

Jag tvivlade inte en sekund när laget gick på flera minor i höstas och man var utanför topp-fem under långa perioder.

Jag gjorde det definitivt inte efter 22 minuter i kväll när Jesper Nielsen gjorde 10-4.

Men efter Kristianstads mäktiga vändning och seger efter förlängningen med 29-27 har jag nu börjat göra det. Galet vore det ju annars.

Kristianstad har nu matchboll i semifinalen – på hemmaplan inför knappt 5000 åskådare.

Så här direkt efter matchen har jag väldigt svårt att se hur Sävehof egentligen kunde tappa det här i kväll.

Man leder stort, har en helt annan bredd i laget än Kristianstad när det kommer till förlängning, har för en gångs skull en fullsatt hemmaarena i ryggen, massor av rutin... men ändå står Kristianstad där som segrare i slutet med matchbollen i sin hand.

Fick hål på Forsberg

Utan att ha sönderanalyserat matchen så finns det förstås ett antal nycklar till skåningarnas seger:

Man fick betalt i form av kontringar i slutet av andra halvlek för sitt fina försvarsspel efter paus.

Charlie Sjöstrand satte allt på dessa kontringar och från kanten (7/7).

Man fick hål på Thomas Forsberg.

Man fick bort Jesper Nielsen på linjen utan att dra på sig en massa straffar och tvåminutare.

Kristian Bliznac var, om man vill vara elak, Kristianstads kanske bäste spelare.

Man fick, återigen, stopp på Sävehofs kontringar genom effektivt hemspring.

Markus Olsson och Olafur Gudmundsson klev fram och avgjorde i förlängningen med två mål var när alla trodde de här båda gick på knäna.

Kristianstads rysarrutin: sju av deras åtta slutspelsmatcher i vår har hållit Hitchcock-klass och det här var tredje förlängningen man spelade.

Men med detta sagt vill jag inte på något sätt hävda att det skulle vara klart att Kristianstad tar finalplatsen. Lagen spelar på onsdag igen och sedan en eventuell femte och avgörande match på fredag. Är det någon gång Sävehof ska ha nytta av sin enorma bredd i truppen så är det nu.

Å andra sidan finns det mer att plocka ur Lars Möller Madsen. För det gör det väl?

Vilken fantastisk handbollspropaganda vi får i detta slutspel.

När det till och med är lapp på luckan i Partillebohallen – ja, då jäklar...