Sirius fixade streckdramatik

Publicerad 2013-02-08

”Nu kommer det att bli häftigt i slutomgångarna”

Spelarna i Sirius tackar publiken efter segern mot Västerås.

Hammarby säkrade seriesegern i elitserien i bandy tack vare 5–1 borta mot Broberg.

Längre ner i tabellen är det knallhårt om den sista slutspelsplatsen efter Sirius 4–2-seger hemma mot Västerås.

Fem lag slåss om en slutspelsplats och riskerar samtidigt att få kvalspela neråt.

Stor matchhjälte på Studenteras IP i Uppsala blev hemmalagets Viktor Broberg som gjorde Sirius tre första mål i 4–2-segern mot Västerås. En seger som verkligen skapade nerv runt både slutspelsstrecket och kvalstrecket neråt.

– Nu kommer det att bli häftigt i slutomgångarna, sade Sirius tränare Olle Gabrielsson till TT. Jag tror det lag som kan ta det coolast har bästa chansen att få spela slutspel. Själva har vi inställningen att vi har allt att vinna och inget att förlora. Vi är glada som har chansen att få spela slutspel.

Matchen på Studenternas stördes av stark vind, Sirius hade medvind i första halvlek, Västerås i andra.

Upplagt för dramatik

– 1–0 efter första halvlek kändes lite. Vi brände en del chanser i första. Skönt då att Viktor Broberg fortsatte leverera som han gjort under hela säsongen. Han har varit mycket bra, sade Gabrielsson nöjt.

Västerås har fortfarande slutspelsödet i egna händer med 22 poäng, Kungälv, Sirius och Vetlanda har alla 20 medan Gais som vann borta mot Bollnäs med 1–0 (Magnus Muhrén segerskytt) står på 19 poäng. I de två avslutande omgångarna möts flera av lagen inbördes.

Stoppade skott med näsan

Hammarby vann borta mot Broberg med 5–1 och säkrade seriesegern. Bakom jagar Villa och Edsbyn andraplatsen, lagen spelade 5–5 på fredagskvällen i Lidköping. Villa hade bästa chanserna att avgöra men Edsbyns målvakt Erik Persson gjorde en fantastisk dubbelräddning i slutet och VM-backen Daniel Välitalo stoppade ett skott med näsan.

Vänersborg säkrade en plats i slutspelet via 8–5 hemma mot Motala. Sandviken vann 6–3 borta mot Vetlanda, förra Vetlandaduon Christoffer Edlund och Johan Löfstedt gjorde två mål vardera för Sandviken. Kungälv vann 5–1 borta mot Ljusdal.