– Bästa presenten jag kunde få. Fantastiskt skönt, säger hjälten till Sportbladet S24.

Karlskrona har visat upp ett imponerande facit på hemmais hittills den här säsongen.

Blott en enda förlust.

I toppmötet mot Karlskoga kom lagets andra.

Tog 29 av 30 skott

När Karlskronas poängkung Jordan Smotherman saknades tog värmlänningarna en tung skalp inför fortsättningen av slutspurten.

Karlskoga vände 0-1-underläge till seger med 2-1 där målvakten Justin Pogge storspelade i 60 minuter och tog hela 29 av 30 skott.

Den andra hjälten? Backen och födelsedagsbarnet Fredrik Ericson, som klev fram i tredje perioden och med ett slagskott överlistade Patrick Galbraith i numerärt överläge.

Hans 2-1-mål tidigt i tredje perioden blev matchens sista, trots att Karlskrona satsade allt framåt för att skapa ett drama.

”Alla bidrar”

– Alla är med och bidrar och leverar, som en sån här match i dag. Det var hårt och tajt och då får man ta varenda jävla chans man får. Det var skönt att vinna, flinar Ericson i S24-sändningen och som alltså avgjorde på 33-årsdagen.

– Ja, bästa presenten jag kunde få. Det var fantastiskt skönt.

Karlskronas Joel Kellman spräckte nollan men ett slumpskott kom att få stor betydelse när Alexander Deilert skickade iväg ett långskott från blålinjen.

1-1 där – och matchen svängde till Karlskogas favör.

– Efter deras ledningsmål går vi ner oss. Vi blir passiva i egen zon men som tur var stoppade vi blödningen och gör mål som kan avgöra den här matchen, säger Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson som tryckte på betydelsen av kvitteirngen.

”Får energi”

– Jo, det funkar ju så – ju tätare matcherna är, desto mer energi får man.

S24: Uppmanar ni spelarna att slänga in puckarna så?

– Ja, det gör väl alla? Alla tränare pratar om det men spelarna gör det för sällan. Det är den typen av mål som kan avgöra, det vet alla.

Karlskoga petar därmed ner Västerås från förstaplatsen, leder tabellen med sina 73 poäng. Närmast väntar Troja/Ljungby redan på fredag.

– Bara äta, sova och ladda batterierna och suga på den här karamellen en stund, avslutar Fredrik Ericson.