I tårar efter förlusten: ”Jag känner mig tom”

Förlust i semifinalen mot Norge.

Då kom tårarna för Bella Gulldén.

– Det var svårt att hålla sig, säger hon till Sportbladet.

Isabelle Gulldén i TV4-studion.

Sverige har gjort succé i handbolls-EM. De har slagit målrekord, brutit förbannelsen och besegrat Frankrike i en mästerskapsmatch – och tagit sig hela vägen till semifinal.

Men det blir ingen final. Förhandsfavoriten Norge blev för svåra.

Mardrömsstart

Sverige fick en mardrömsstart på matchen och låg under med sex mål redan efter en kvart. De hämtade dock ikapp försprånget och var bara ett mål ifrån i mitten av den andra halvleken. Då tryckte norskorna på gasen – och skaffade sig en fyramålsledning.

Sverige försökte sedan med alla medel, tog ut målvakten med tio (!) minuter kvar att spela och satsade då på två linjespelare – men det ville sig inte, matchen slutade 29-25.

Norge är därmed vidare till EM-final för sjunde gången i rad. Där de ställs mot Spanien. Sverige får i sin tur jaga brons på söndag mot Montenegro.

Nära tårar

Efteråt var Linnea Torstenson enormt besviken.

– Just nu vill man bara typ hänga sig själv, säger hon i TV4.

Bella Gulldén var nära tårar när hon gästade kanalens studio.

– Just nu känner jag ingenting. Jag är helt tom, sa hon.

Direkt efter matchen tvingades Gulldén stå kvar på innerplan och vänta på att priset för matchens spelare skulle delas ut. Då brast det för henne.

– Det är den värsta känslan någonsin. Att stå där när det andra laget är så glada och man vet att man ska stå där i fem minuter och sedan klappa dem i händerna... Man tittar dem i ögonen och ser bara den lyckan man själv vill ha. Då kommer tårarna och man tittar bara bort, säger hon till Sportbladet.