Henke Larsson bakom Helsingborgs vändning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-23

Tränaren: ”Han kan väcka oss”

Underläge med 4–1 efter en period – då fick Henke Larsson, 37, debutera i Superligan i innebandy.

Det slutade med succé.

Henke fanns med när Helsingborg gick ner på två femmor – och låg bakom vändningen till 7–6.

Det var laddat för innebandyfest i Helsingborg. TV4 hade till och med valt att byta ut den tänkta matchen Pixbo-Warberg – allt för att kunna sända Henke Larssons debut.

Men feststämningen dog ganska snabbt för den förväntansfulla hemmapubliken.

Efter en period ledde gästerna Jönköping, som före matchen var jumbo, med 4–1.

– Helsingborg ser ut som nybörjare. Om jag var tränare skulle jag gå ner på folk, sa experten och förre förbundskaptenen Peter Kokocha i TV4 Sport.

Det talade för att Henke Larsson skulle bli kvar på bänken.

Men tränaren Micke Karlberg valde att gambla – och lät fotbollsstjärnan Henke Larsson debutera i världens bästa innebandyliga.

– Vi måste väcka laget, vi är inte med i det här. Men Henke kan väcka oss, sa Karlberg till TV4 Sport i den första periodpausen.

Och Henke blev en injektion. Kort efter Henkes första byte reducerade Daniel Johnsson med ett skott i krysset.

Karl Johan Ramlöv ökade visserligen på Jönköpings ledning till 5–2, men strax före periodvilan reducerade Jonas Astbrant till 5–3.

Innan dess hade Henke Larsson gjort sitt andra byte och Magnus Anderberg var nära att reducera på Henkes finurliga passning.

– Henke är duktig och ger en bra injektion i laget, berömde lagkamraten Alexander Nede i TV4 Sport inför den sista perioden.

I sista perioden toppade Helsingborg och gick ner på två femmor, där Henke Larsson ingick.

Henke var ytterst nära att näta själv, men kunde i stället se Daniel Johnsson reducera.

Upphämtningen kom av sig i några minuter när Adam Brobakken satte 6–4 för Jönköping, men med sex minuter kvar blåste Daniel Johnsson liv i spänningen med sitt tredje mål för kvällen.

Helsingborg pressade sedan frenetiskt för kvittering. Och med bara 48 sekunder kvar fixade Jonas Astbrant 6–6 med ett dragskott.

Förlängningen blev händelserik och efter 2.57 avgjorde Helsingborgs Björn Lundgren med sitt första mål för säsongen.