Slog till direkt

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-01

Hemvändaren Berglund matchvinnare mot Nyköping

Han återvände från NHL i onsdags.

I går kväll slog Patrik Berglund till för Västerås IK mot Nyköping när han gjorde 5–4-målet i matchen som slutade 6–4.

– Han gör ett skönt mål, sa lagledaren Ola Ahlström till vlt.se.

Matchvinnare Patrik Berglund sköt matchavgörande 5–4-målet mot Nyköping.

Västerås var revanschsuget efter förlusten i senaste omgången mot Växjö. Mot Nyköping dödade hemmalaget mer eller mindre matchen efter 13 minuter – trodde de flesta.

Västerås inledde matchen lite avvaktande men när Rasmus Olheden gjorde mål på lagets första målchans lossnade det rejält.

Henrik Nordfeldt gjorde 2–0 efter 11.19 och knappt två minuter senare tryckte Patrik Juhlin dit trean på ett friläge. Nyköpings målvakt Martin Holst fick nog och gav upp och ersattes av Fredrik Holmgren.

I den andra perioden tappade VIK spelet och när klockan stod på 5.59 så hade gästerna gjort tre mål bakom målvakten Johan Thalberg.

Magnus Svensson slog in 3–1 redan efter 21 sekunder.

Sedan:

3–2 (4.02) Styrning av Jens Jakobs.

3–3 (5.59) Niklas Bröms stötte in kvitteringen efter en målvaktsretur.

Västerås tog time out och några minuter senare tog laget ledningen igen genom Sebastian Meijer.

Tidigt i slutperioden kvitterade Knut-Henrik Spets men hemvändaren Patrik Berglund såg till att hemmalaget hade en 5–4-ledning efter 6.28. Nyköping plockade ut målvakten i slutminuterna i jakten på en kvittering. Men det var VIK och Stefan Holmgren som gjorde 6–4 i tom bur.

Västerås avancerar till en fjärdeplats.

– Det är starkt att vinna när vi spelar så dåligt. Vi var värda att vinna i Växjö. I dag är vi inte bra, men vinner. Det blev tre poäng och det är det viktiga, säger Västerås lagledare Ola Ahlström till vlt.se.

Första perioden: 1–0 (3.15) Rasmus Olheden (Marcus Söderkvist, Stefan Holmgren), 2–0 (11.19) Henrik Nordfeldt (Patrik Nilson, Kim Sunna), 3–0 (13.09) Patrik Juhlin (Emil Axelsson).

Andra perioden: 3–1 (0.26) Magnus Svensson (Niklas Olausson, Fredrik Holmgren) spel fem mot fyra, 3–2 (4.02) Jens Jakobs (Jussi Heikkinen, Niklas Fogström), 3–3 (5.59) Niklas Bröms (Jussi Heikkinen, Niklas Olausson), 4–3 (8.07) Sebastian Meijer (Jonas Leetma, Henrik Nordfeldt) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4–4 (1.32) Knut–Henrik Spets, 5–4 (6.28) Patrik Berglund (Patrik Juhlin), 6–4 (19.21) Stefan Holmgren (Andreas Lindh) mål i tom kasse.

Skott: 25–35 (8–6, 10–17, 7–12).

Utv, Västerås: 3x2. Nyköping: 6x2.

Domare: Yosef El-Natour, Stockholm.

Publik: 2890.