Andreas Nilsson, här i landslaget, har chans att vinna CL.

För första gången sedan 2004 blir det varken en spansk eller tysk slutsegrare i Champions League.

Tacka ungerska Veszprem för det.

Andreas Nilssons ungerska lag vände i slutsekunderna och krossade Niclas Ekbergs Kiel i förlängingen i semifinalen.

De trefaldiga Champions League-mästarna THW Kiel såg ut att gå mot en ny final i handbollens största klubblagsturnering.

Det tyska laget, med svenske landslagsstjärnan Niclas Ekberg som högersexa, hade bollen i sista anfallet och var i ledning med 25–24 mot de ungerska mästarna Veszprem.

Då höjde domaren handen, tvingade laget till ett förhastat avslut och tillät Veszprem kontra. Med bara sekunder kvar på klockan gick slovenen Gasper Marguc på genombrott, sköt in kvitteringen bakom den danske landslagsmålvakten Niklas Landin – och ordnade en förlängning.

Gick på knock i förlängingen

Väl där orkade inte Kiel ladda om utan blev mer eller mindre överkörda.

Andreas Nilssons Veszprem gick snabbt upp i ledning och ryckte till 30–26. Semifinalen slutade 31–28 till ungrarna, något som innebär att den tysk-spanska dominansen har nått sitt slut i Champions League.

Helt enligt planen för Andreas Nilsson.

– Alla förväntar sig att vi ska komma hem med en titel. De vill ha guldet hit, sa landslagssvensken till Sportbladet inför dagens möte.

Inte sedan 2004, då slovenska Celje fick lyfta bucklan, har en mästarklubb kommit från ett annat land.

Nu väntar i stället en polsk-ungersk uppgörelse.

Skrällde mot Staffan Olssons PSG

I morgondagens final väntar den polska klubben Kielce som överraskande besegrade Paris Saint Germain i den första semifinalen i Final 4.

Den danske världsstjärnan Mikkel Hansen bjöd på stor show i första halvlek då han gjorde hela nio mål för PSG, där svenske avgående förbundskaptenen Staffan Olsson är assisterande tränare.

Men i andra tog det tvärstopp för det franska laget. Polackerna kunde gå upp i ledning och det tog hela åtta minuter innan PSG gjorde mål efter halvtidspausen.

Kielce höll undan, vann med 28–26 och möter alltså Andreas Nilssons Veszpremen i morgondagens final som börjar klockan 18.00.