Guldtippade HV71 utjämnade till 1-1 efter seger mot Skellefteå i kväll.

Men Skellefteå gav hemmalaget en rejäl fight.

Det var uppladdat för rejäl slutspelsfest i fullsatta Kinnarps Arena.

Och publiken fick vad de ville ha: fartfyllt spel, heta känslor och hårda tacklingar.

I den fjärde minuten åkte Jyri Marttinen på en riktig läskig tackling i egen zon. Bilderna på Skellefteåbacken sekunderna efter var otäcka. Marttinen leddes av isen med tom blick och ett kritvitt ansikte.

Minuten senare kom nästa tunga smäll för Skellefteå. HV tog ledningen då Johan Davidssons puck studsade på Fredrik Lindgren och helt ställde Andreas Hadelöv i målet.

Efter målet tog HV över helt. Hadelöv hade det riktigt svettigt medan kollegan Stefan Liv kunde ta det lugnt.

Onödiga utvisningar

I andra perioden drog Skellefteå på sig flera onödiga utvisningar. Det straffade sig.

I periodens tionde minut la Per Ledin in 2-0 efter en underbar passning från Martin Thörnberg.

Men Skellefteå var trots det inte helt utspelat. Med Lee Goren som anförare satte västerbottningarna press på Stefan Liv.

Men målen uteblev. I stället fortsatte utvisningarna att hagla tätt från båda lagen.

I början av tredje perioden tystnade dock hemmapubliken. Skellefteås Thomas Larsson la in reduceringen till 2-1 och matchbilden svängde.

Hemmalaget såg trött ut och Skellefteå kunde flytta spelet allt längre upp i offensiv zon.

Kalldusch igen

I slutet av perioden kom nästa kalldusch för hemmalaget. Fri mot Liv drogs Mikael Renberg ned. Domare Lärking dömde straff.

Renberg valde själv att ta straffen och var millimeter från att reducera – pucken tog i ribban.

Efter straffdramat orkade aldrig Skellefteå resa sig. I stället drog man på sig en onödig utvisning och matchen var avgjord, trots att Perra Johnsson chansade och tog ut Hadelöv.

HV71 reducerade därmed till 1-1 i matcher och fick lite andrum i kvartfinalsserien.