Första perioden: 0–1 (8.59) Timo Pärssinen (Riku Hahl) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (15.41) Timo Pärssinen (Riku Hahl, Mika Pyörälä).

Skott: 18–15 (7–7, 6–6, 5–2).

Utv, Djurgården: 5x2. Timrå: 8x2.

Domare: Christer Lärking, Solna.

Publik: 6232.

Analys: I sin nuvarande roll som tränare för Timrå mötte Challe Berglund för första gången laget i hans hjärta – Djurgården. Och han lotsade sitt nya lag till seger med 2–0 mot ett hemmalag som fortsätter att blanda toppen- och bottenresultat. Timrå fortsätter att stå för ett stabilt box play-spel, vilket inte var så svårt en kväll då Djurgården bjöd de 6213 i publiken på synnerligen ineffektivt power play. Medelpadlaget åkte på åtta utvisningar utan att Magnus Åkerlund tvingades släppa någon puck förbi sig. Djurgårdens enda utvisning i första perioden resulterade dock i bortamål. Riku Hahl snappade upp en misslyckad rensning från Timmy Pettersson och passade Timo Pärssinen som snäppte upp pucken bakom Daniel Larsson. Djurgårdens inledande självförtroende mattades då och i andra perioden var det återigen Hahl som serverade Pärssinen fram till 2–0, denna gång i spel fem mot fem. (TT)

HV71-Luleå 4-0 (2–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (9.18) Martin Thörnberg (Johan Davidsson, Jukka Voutilainen) spel fem mot fyra, 2–0 (12.58) Jukka Voutilainen (Johan Davidsson, Johan Åkerman) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–0 (14.25) Jonas Johansson.

Tredje perioden: 4–0 (14.09) Martin Thörnberg (Jan Hrdina, Mikko Luoma) spel fem mot tre.

Skott: 38–25 (19–6, 9–10, 10–9).

Utv, HV71: 5x2. Luleå: 11x2, 1x10.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 7016.

Analys: HV71 tacklade och spelade hårt medan Luleå hakade och drog på sig utvisningar. Två mål i numerärt överläge avgjorde matchen till HV:s fördel redan i den första perioden. Ett skadedrabbat Luleå orkade inte resa sig efter det och HV kunde enkelt kontrollera matchen. Segern var rättvis och kunde blivit större med bättre skärpa från hemmalaget. Stefan Liv fick hålla säsongens första nolla utan att sättas på alltför svåra prov. I Luleåmålet gjorde Mattias Modig säsongens första match. Modig gjorde en okej insats men slarvade när Jonas Johansson satte avgörande 3–0 med sitt livs första elitseriemål.

Mora-Frölunda 2-4 (1–1, 1–1, 0–2)

Första perioden: 1–0 (7.41) Eric Beaudoin (Ivan Huml, Tomas Harant), 1–1 (12.09) Michael Holmqvist (Oscar Ackeström).

Andra perioden: 1–2 (8.04) Martin Plüss (Toni Söderholm, Steven Kariya) spel fem mot fyra, 2–2 (14.46) Ivan Huml (Anders Bastiansen, Eric Beaudoin).

Tredje perioden: 2–3 (0.58) Niklas Andersson (Tomi Kallio), 2–4 (17.03) Tomi Kallio (Niklas Andersson).

Skott: 22–31 (8–7, 7–11, 7–13).

Utv, Mora: 5x2. Frölunda: 8x2.

Domare: Vjatjeslav Bulanov, Ryssland.

Publik: 3622.

Analys: Två nollor sprack i Mora. Frölunda vann sin första bortamatch för säsongen och Mora förlorade sin första hemmamatch för säsongen. Efter kvitteringen till 1–1 i mitten av första perioden var Frölunda det något bättre laget på isen, utan att på något sätt glänsa. Frölundas försvarspel var dock bättre än hemmalagets och det avgjorde matchen. Det var annars mycket riv, slit och bortslagna passningar. (TT)

Färjestad-Linköping 2-3 (0–0, 1–0, 1–2, 0–1)

Andra perioden: 1–0 (18.46) Esa Pirnes (Eero Somervuori, Jonas Gustavsson).

Tredje perioden: 1–1 (2.30) Kim Staal (Burke Henry), 2–1 (5.15) Thomas Rhodin (Jörgen Jönsson, Pelle Prestberg) spel fem mot fyra, 2–2 (14.41) Ville Vahalahti (Burke Henry, Joakim Eriksson) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 2–3 (2.51) Mattias Weinhandl (Tony Mårtensson, Daniel Fernholm).

Skott: 30–41 (9–15, 9–15, 11–9, 1–2).

Utv, Färjestad: 3x2. Linköping: 5x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 5581.

Analys: Ingen Juuso Riksman (finländaren är inte spelklar) i Färjestads mål, men väl Jonas Gustavsson. 22-åringen storspelade mot Linköping. Det var Gustavssons fräcka stöt med klubban som bäddade för Esa Pirnes 1–0-mål. Kim Staals mäktiga handledsskott blev för mycket för Jonas Gustavssons som gjorde sin tredje elitseriematch. Thomas Rhodin sköt 2–1 med ett slagskott i projektilfart innan Ville Vahalahti såg till att det blev förlängning. Matchhjälten heter Mattias Weinhandl som sprätte upp pucken i öppet mål i sudden death. (TT)