Sirius skrällde mot Bollnäs

Sirius kommer att sälja sig dyrt i kvartsfinalserien mot Bollnäs.

Uppsalalaget markerade det genom att vinna den första matchen med 5-4.

– Det känns otroligt skönt, säger Erik Sundin, som avgjorde i sudden death.

Bollnäs gick förra året till SM-final och var i kväll tillbaka på Studenternas IP för att inleda resan mot nästa titelmatch.

Visst, det började bra.

Fixstjärnan Per Hellmyrs gav gästerna ledningen utan att någon av de 2 475 åskådarna blev förvånad.

Slutresultatet var desto mer överraskande.

Spelet hade pågått i 119 minuter när Christian Mickelsson passade till Erik Sundin, som från vänsterflanken skar in mot mål och tryckte upp bollen i nättaket.

– Det känns otroligt skönt att stå som vinnare i dag. Det var tillfälligheter som avgjorde den här matchen, säger Erik Sundin till Sportbladet.

”Härligt utmaning”

Den första kvartsfinalen var en svängig tillställning, både mål- och spelmässigt. Sirius låg under med 1-3 i början av andra halvlek, men gjorde då tre mål i följd.

Bollnäs Anders Spinnars kvitterade till 4-4, varefter matchen gick till sudden death.

Sundins 5-4-mål var endast ett av två spelmål i matchen, som var en uppvisning i hörnskytte.

Bollnäs spelar nu de två nästkommande matcherna på hemmaplan, men det är inget som skrämmer Erik Sundin och de andra Sirius-spelarna.

– Det är en härlig utmaning att spela där. Bollnäs är favorittippat och har all press på sig. Vi har inget att förlora och ska sälja oss väldigt dyrt. Vi tänkte att det skulle bli ett långt slutspel i år, säger Erik Sundin.