Jämnare än på länge? Inte den här kvällen...

Publicerad 2014-11-12

Det har sagts att elitserien i bandy är jämnare än på länge.

Det var den inte på onsdagskvällen.

Villa-Lidköping slog Tillberga med 15–3 och nya serieledaren Sandviken körde över Kungälv med 13–5.

Sandvikens Erik Pettersson.

Sandviken har varit ostoppbart under säsongsinledningen. När fjärde raka segern kom mot Kungälv dröjde det inte länge innan matchen var avgjord. Erik Pettersson hade en bra kväll på isen och noterades redan i den 33:e minuten för sitt femte mål – vilket betydde 7–1 för gästrikarna.

Pettersson hann med ytterligare en fullträff innan Saiks målfest var över.

Totalt 18 mål blev det även i Lidköping, och det var hemmalaget Villa som gjorde de 15 första. För Tillberga – seriens enda nollpoängare – var det en klen tröst att laget kunde näta tre gånger under den sista kvarten.

Men det var inte ojämnt överallt, vilket bland annat kryssgänget Vetlanda såg till. Hemma mot Edsbyn satte Johan Löfstedt 6–6 i 90:e minuten, ett mål som betyder att smålänningarna har inlett säsongen med fyra oavgjorda matcher på raken.

Bollnäs klättrade upp till andraplats i tabellen via 7–2 i Hälsinglands-derbyt hemma mot Ljusdal. Kvällen såg också två bortavinnare: Broberg-Söderhamn slog Vänersborg med 5–3 och Sirius vann med 2–1 mot Kalix.