Tidig skada stoppade Umeå

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-04-28

0–0 på hemmaplan gav Lyon en plats i Champions League-finalen

Caroline Jönsson var fenomenal i målet.

Men Umeå åkte på en tidig skada på anfallaren Hanna Pettersson och fick inte till spelet framåt.

Efter 0-0 på Gammliavallen är i stället Lyon i Champions League-final.

Hanna Pettersson fick föras till sjukhus efter att ha trampat snett i Champions League-semifinalen mot Lyon. FOTO: BILDBYRÅN

Lyon hade 3-2 på Umeå IK från det första semifinalmötet i Champions Leauge.

Ett resultat som bäddade för ett bra läge för ett ungt och orutinerat Umeå i returen.

I Lyon hade UIK-debutanten Hanna Pettersson ordnat två mål för det svenska laget.

Och även på hemmaplan var 22-åringen stundtals farlig i matchinledningen.

Men det hade bara gått en kvart av matchen när Pettersson kom fel i en duell, trampade på bollen och blev liggandes med en skadad fot.

Anfalllaren, som ersattes av 17-åriga Linda Molin, fick bäras ut på bår med svåra smärtor och kördes enligt SVT till sjukhus.

Kom av sig

Om Umeå till en början lyckats skapa en del chanser avtog offensiven något efter Pettersson skada. Och Umeå kom av sig.

I stället dominerade Lyon - med 13 avslut mot tre bara i första halvlek.

Men målen uteblev.

Mycket tack vare en strålande Caroline Jönsson i Umeåmålet.

– Jag får bra hjälp av de andra, sa Jönsson till SVT24 i pausen och tillade om skadan på Hanna Pettersson:

– Jättetråkigt. Men Linda gör det bra.

I Lyon saknades skadade Lotta Schelin, men laget hade ändå blågul glans i form av tidigare Göteborgsspelaren Amelie Rybeck.

– Vi får inte riktigt till det. Men ändå känns det som vi har bra koll på Umeå, sa Rybeck i halvtid.

Jönsson stod i vägen

Lyons stora stjärna, Louisa Nécib, hade flera chanser i andra halvlek - men Caroline Jönsson stod upp bra samtidigt som Umeå satte press på Lyon.

Ett mål skulle räcka, men de riktigt farliga chanserna uteblev.

0-0 stod sig till slutsignal - och räckte för Lyon att ta sig till sin första Champions League-final någonsin. I Madrid den 20 maj möter man tyska Turbine Potsdam.