Sverige höll på att tappa åttamålsledning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-06

Avgjorde mot Brasilien med mindre än minuten kvar

Sverige höll på att tappa allt mot Brasilien.

En bra bit in i andra halvlek hade handbollsdamerna en åttamålsledning – men med mindre än minuten kvar av matchen hade den krymt till ett mål.

Då klev Linnea Torstensson fram och avgjorde nagelbitaren med mål på frikast.

– Vi var skärrade, säger Johanna Ahlm till TV4.

Johanna Ahlm.

– Det här laget gör oss verkligen nervösa, sade TV4:s handbollsexpert Claes Hellgren efter slutsignalen mot Brasilien, och det ligger nog en del i det.

I går hade Sveriges damer problem i första halvlek mot Kongo innan de hittade spelet och drog ifrån i andra.

Ledde med sex mål i halvtid

I dag hade de en stabil sexmålsledning i halvtid, en kvart in i andra halvlek hade den vuxit till åtta mål, men med endast en minut kvar av matchen skiljde det endast en boll och Brasilien hade anfall.

Naglar bets, de svenska nerverna var som spända fiolsträngar – men då bröt Sverige bollen och startade ett anfall som gav frikast.

Och då hoppade Linnea Torstensson upp och avgjorde matchen med ett efterlängtat skott med mindre än minuten kvar.

Johanna Ahlm lättad

Johanna Ahlm var lättad efter slutsignalen.

– Vi spelade fantastisk handboll fram till det var kvarten kvar. Vi slappnade av och sluta röra på fötterna. Vi var skärrade, säger hon till TV4.

Nu gick det dock vägen, men förbundskaptenen Per Johansson hade blandade känslor.

– Vi blir alldeles för bekväma bakåt och slarvar alldeles för mycket mot slutet, säger han.

Brasilien är dock långt från något strykgäng.

Flera spelare är proffs i de stora europeiska ligorna, men enda gången Sverige har mött dem tidigare – gruppspelet i OS i peking 2008 – blev det seger med 25–22.