Sandra med vinstchecken.

Svenska Sandra Carlborg, 30, är världsmästare i longdriving i golf.

Det mäktiga vinstslaget mätte drygt 304 meter.

– Jag är så glad, sa en överlycklig Carlborg efter segern.

Världsmästerskapen i golfens longdriving i amerikanska Mesquite, Nevada, fick vi igår en svensk mästare.

Efter en dramatisk final mot regerande mästarinnan Heather LeMaster kunde Sandra Carlborg till slut stå som segrare.

När LeMaster tog över ledningen med en boll som mätte drygt 288 meter trodde många att det var avgjort. Då slog Carlborg till med finalens och turneringens längsta slag i tävlingens näst sista sving.

Drygt 304 meter (333 yard) mättes vinstslaget upp till.

Tredje VM-titeln

Sandra Carlborg tävlar inom både golf och longdriving. Det är framförallt inom inom longdriving som meritlistan är lång. Hon vann VM 2011 och 2012 och innehar världsrekordet på 357,7 meter. I och med gårdagens vinst har hon vunnit tre av de senaste fyra mästerskapen och kan återigen titulera sig världmästare.

Under gårdens mästerskapsspel tävlade också svenske Johan Tumba som slutade tvåa i Super Senior-klassen.