Svenssons drömmål gav mästarna lika

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2007-09-03

Gefle utnyttjade mästarnas tabbar

Mathias Svensson slog till i den 80:e minuten – och gjorde mål med en perfekt cykelspark.

Men Elfsborgarens drömmål räckte inte för seger mot Gefle.

– Vi ger bort två billiga mål, säger han till PPV.

Elfsborg höll i mycket av spelet på Strömvallen under den första halvleken men Gefle kom ofta med giftiga kontringar. Bortalagets slarv i defensiven straffade sig dubbelt med mål av Johan Oremo och Daniel Bernhardsson, och hemmalaget gick till paus med 2-1 efter ett temporärt kvitteringsmål av Anders Svensson.

Den andra halvleken liknade den första spelmässigt. Johan Oremo hade ett gyllene tillfälle att göra 3-1 men brände sitt friläge. Istället kvitterade Mathias Svensson med ett drömmål efter inlägg av Stefan Ishizaki.

Oremos armboll

Redan i den 7:e minuten kunde Johan Oremo slå in ledningsmålet efter att ha pressat den bollhållande Andreas Augustsson. Elfsborgarens försök att slå bort bollen misslyckades – och istället kunde Oremo få med sig bollen och slå in den bakom Johan Wiland i Elfsborgsmålet.

Men reprisbilderna visade att Oremo fick bollen på sin utsträckta arm innan han kunde göra målet.

Elfsborg repade sig dock snabbt och kunde kvittera en stund senare.

I den 21:a minuten kunde Anders Svensson nicka in 1-1 efter en hörna av Stefan Ishizaki som skarvats vidare till kaptenen av Mathias Svensson.

Hemmalaget tog dock återigen kommandot i matchen med ett mål av Daniel Bernhardsson i 30:e minuten.

Mathias Svenssons slarviga bakåtpass i eget straffområde blev en perfekt bjudning för Geflespelaren som kunde dundra in 2-1 bakom Johan Wiland.

2-1 till Gefle i paus.

Drömmål av Svensson

I den andra halvleken fortsatte Elfsborg att hålla mycket boll. Men hemmalaget spelade smart och försökte utnyttja sina giftiga kontringar.

I den 68:e minuten kom Johan Oremo fri, men Johan Wiland räddade avslutningen med en briljant benparad.

I den 80:e minuten var det istället Elfsborg som slog till. Ishizaki slog ett inlägg som Mathias Svensson kunde slå in – med en perfekt cykelspark som gick stolpe in bakom Mattias Hugosson.

Elfsborg försökte få in ett segermål men fick nöja sig med en poäng borta mot Gefle. Därmed får Boråslaget nöja sig med en andraplats bakom Djurgården istället för att gå upp i serieledning.

Mathias Svensson var inte nöjd med resultatet:

– Vi åkte hit gör att hämta alla tre poäng men spelmässigt är vi inte värda det idag, säger han till PPV.

– Det är lite stillastående, vi ger bort två billiga mål. Spelmässigt sett löper vi inte så mycket som vi gjort många gånger tidigare den här säsongen, säger Mathias Svensson.