Dagens namn: Birgitta, Britta

Johnsson sågade sina egna spelare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-02

Skellefteåtränaren vansinnig efter att laget tappat 2–1 till 2–4 i sista perioden

Per-Erik Johnsson.

En period räckte för att Frölunda skulle kunna besegra Skellefteå med 4–2.

Då sågade Skellefteåtränaren Perra Johnsson sitt eget lag.

– Det är för mig obegripligt hur spelarna kan gå ut till sista perioden med en sådan nonchalans och bristande spelvilja, sade han efteråt.

I två perioder orkade Skellefteå stå upp mot Frölunda i Scandinavium. Och det såg faktiskt ut som att västerbottningarna skulle ta hem en skrällseger.

Men det var innan tredje perioden startade.

Efter tre snabba Frölundamål i tredje gick luften ur Skellefteå och poängen stannade i Göteborg.

– Det är ohållbart att spela så illa mot ett så bra lag på bortaplan när man bara leder med 2–1 inför sista perioden, sa Skellefteåtränaren Per-Erik Johnsson till TT.

Frölunda inledde målskyttet

Trots ett mediokert spel av Frölunda de två första perioderna inledde laget målskyttet i första.

5.33 in i perioden tryckte Jonas Esbjörs in 1-0 bakom Andreas Hadelöv i Skellefteåmålet.

Sju minuter senare svarade dock Skellefteå. Lee Goren la in 1-1 bakom Ari Ahonen.

Frölunda såg något starkare ut och pressade på i Skellefteås zon i andra perioden.

Men då klev Skellefteås Anders Söderberg fram och gjorde ett riktigt praktmål. Fri mot Ahonen var Söderberg iskall, skottfintade ner Ahonen och la enkelt in 2-1.

Hadelöv i Skellefteåmålet storspelade och i det här läget kändes en Skellefteåseger given.

Nytt lag

Men i tredje perioden klev ett helt nytt Frölunda ut på isen.

Efter ungefär sju minuter ledde hemmalaget med 4-2.

2-2 kom redan efter 54 sekunder genom Magnus Kahnberg.

3-2 kom fyra minuter senare genom Ronie Sundin.

Och i sjunde minuten punkterade Frölundas Tomi Kallio matchen med ett vackert mål som helt ställde Hadelöv.

Matchen slutade 4-2. Hemmalaget tog därmed tre viktiga poäng och har nu ett betryggande avstånd ner till slutspelsstrecket.

– Vändningen kom redan i andra perioden tycker jag. Men utdelningen kom retoraktiv i tredje, och det är ju lika bra det, sa Frölundas tärnare Roger Melin till PPV efter matchen.