Paulinho spräckte måltorkan – och sänkte Djurgården i derbyt

Paulinho och Charlie Davies fick äntligen näta.

Nio mållösa halvlekar.

Sedan tog Hammarbys långa måltorka slut.

– Det har varit mycket snack. Men i dag visade vi att vi kan göra mål, säger målskytten Paulinho efter 2–0 mot Djurgården.

Inför derbyt mot Djurgården hade Hammarby gått mållösa av planen i fyra raka matcher.

Det blev inte en femte.

Dryga kvarten in i andra halvlek tog Bajens långa måltorkan slut när Paulinho högg på en målvaktsretur från Pa Dembo Touray som varken klarade av att hålla eller styra undan Erkan Zengins tama skott från höger.

”Viktigt att göra mål”

Paulinho högg direkt på returen och kunde enkelt slå in 1-0 i öppet mål.

– Det har varit mycket snack om att vi inte gjorde mål på fyra matcher. Men i dag, i ett derby, visade vi att vi kan göra mål. Två mål räckte i dag, säger Paulinho till Canal plus.

– För mig är det viktigt att göra mål. Folk börjar snacka om min form, även om jag själv vet vad jag kan.

Davies satte 2–0

Med minuten kvar att spela fick Paulinho läge att punktera matchen efter ett fint samspel med Charlie Davies men avslutet gick över.

I kontringen efter var rollerna de ovända – Paulinho hittade Davies som fintade och sköt 2-0 distinkt bakom en chanslös Touray.

Segern var Hammarbys första derbyseger den här säsongen – i det första derbyt tappade man snöpligt till 1–1 när AIK kvitterade på straff i slutminuten.