Snacka om styrkebesked.

Sverige körde över Slovakien i ödesmatchen och vann med förkrossande 41-25.

– Vi är överlägsna i dag, säger Ingemar Linnéll.

Nu väntar ett nytt gruppspel i EM.

Förutsättningarna inför söndagens ödesmatch mot Slovakien var enkla. Vid seger skulle Sverige garanterat vara klart för mellanrundan i handbolls-EM.

Och det var aldrig något snack. Sverige var överlägset och körde över Slovakien fullständigt. Slutsiffrorna skrevs till slut till 41-25.

Beutler i mål från start – och imponerade

Förbundskapten Ingemar Linnéll startade lite överraskande med Flensburg-målvakten Dan Beutler i mål i stället för 39-årige Tomas Svensson som hade en jobbig match i går mot Frankrike.

Ni kan sortera in det draget under rubriken fingertoppskänsla.

Beutler fick en kanonstart på matchen och fick göra några räddningar samtidigt som Sverige levererade framåt. Efter nio spelade minuter hade Sverige tyckt till sig en sexmålsledning, 7-1.

Det svenska försvarsspelet fungerade betydligt bättre mot Slovakien jämfört med mot Frankrike i går när det läckte betänkligt under stora delar av matchen.

Carlén satte sina första EM-mål

Sverige spikade igen i första halvleken, kontrade bort Slovakien och gick till pausvila med 20-12.

I början av andra halvlek behövdes inte många minuter för att stänga matchen. Efter åtta minuter hade Sverige klara 27-15 och matchen var avgjord förstås.

– Vi lyckades bättre med försvarsspelet i dag och kunde avgöra före paus, säger Marcus Ahlm till TV4.

Kim Andersson och Marcus Ahlm noterades för flest mål i det svenska laget med åtta respektive sex pytsar.

– Vi kom till avslut lättare i dag jämfört med i går mot Frankrike. Det var inte lika jobbigt att göra mål i dag som i går, säger Ahlm.

Även Oscar Carlén, yngst i landslaget, fick speltid och stänkte in sina fem första EM-mål någonsin.

Nu väntar ett nytt gruppspel för Sverige – där Tyskland, Ungern och Spanien står för motståndet.