Det talades om en frånvaro på sex veckor – men Alexander Rudd gjorde blixtcomeback efter bara två veckor.

Och passade på att notera fem poäng när Falun storvann.

–  Jag kände mig ringrostig, säger talangen.

Alexander Rudd.

Alexander Rudd, 20, fick ersätta skadade lagkamraten Alexander Galante Carlström, 23, i innebandy-VM men blev själv skadad i gruppspelsmatchen mot Slovakien då han fick problem med den vänstra fotleden.

De första prognoserna talade om en frånvaro på upp emot sex veckor. Men i sista SSL-matchen innan juluppehållet, knappt två veckor efter skadan, fanns Rudd med när Falun storvann med 10-2 mot nykomlingen Karlstad.

Och Rudd visade inget prov på svalnad form i den oväntat snabba comebacken. Centern svarade för ett mål och fyra assist.

– För mig personligen så kändes det lite ringrostigt, jag har knappt hållit i klubban på två och en halv vecka, men man kom in i det ju längre matchen led, säger han till sr.se.

– Jag har ett fotledsskydd som ska stabilisera upp foten och jag kände inget av skadan i matchen.

Rudd är nu trea i poängligan med 24 poäng på tio matcher och Falun är trea i tabellen inför juluppehållet.

– Matchen mot Karlstad var ingen jättebra match från vår sida, speciellt inte den andra perioden. Men när vi går ifrån med några bollar så kunde vi slappna av.

Linköping rivstartade matchen mot Caperiotäby och gick upp i en 5-0-ledning redan efter drygt 13 spelade minuter. Det hämtade sig aldrig Caperiotäby ifrån och Linköping gled ifrån till en 9-1-seger, vilket också gjorde att östgötarna klev upp på en femteplats i tabellen, en poäng före sjuan Caperiotäby.