Dagens namn: Ingrid, Inger

Aaltonen hjälte när Bollnäs sänkte Villa

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-06

Vann första SM-semifinalen

Ville Aaltonen visade vägen när Bollnäs besegrade Villa-Lidköping med 4-1 i den första SM-semifinalen.

Finländaren gjorde tre mål på lika många chanser.

– Det var skönt att börja med en bortaseger, säger han till Svt.

Villa-Lidköping har många fruktade offensiva vapen, som Daniel Andersson, David Karlsson, Johan Esplund och Jesper Bryngelson.

När Bollnäs gästade Sparbanken Lidköping Arena var dock ingen mer effektiv än Ville Aaltonen.

31-åringen inledde målskyttet efter 21 minuters spel då han, vackert framspelad av Joel Wigren, tryckte in bollen bakom Villa-målvakten Martin Berggren.

Ledde i halvtid

Elva minuter senare slog Ville Aaltonen till igen, på hörna, och såg till att Bollnäs gick till halvtidsvila med en 2-0-ledning.

Villa-Lidköping saknade inte målchanser, men lyckades inte överlista Timo Oksanen, den rutinerade Bollnäs-keepern. Patrik Hellman prickade ribban och Daniel Andersson kom helt fri efter en solokörning.

– Det är ganska tufft att ligga under med 2-0, men vi har vänt matcher tidigare och har inte gett upp, klargjorde Daniel Andersson för SvT inför den andra halvleken.

”Oerhört starka hemma”

Den inleddes dock på samma sätt som den första, med att Ville Aaltonen svarade för målskyttet. Efter en timmes spel avgjorde han, frispelad av Pär Törnberg, matchen med sitt 3-0-mål.

Daniel Andersson gjorde Bollnäs tröstmål och Juho Liukkonen fastställde slutresultatet genom att dundra in en hörna.

Nästa semifinal spelas på tisdag, på Sävstaås IP i Bollnäs.

– Vi känner oss oerhört starka på hemmaplan, men måste fortsätta att vara täta hemåt och göra mål när vi får lägen, säger Ville Aaltonen.