Dagens namn: Ingrid, Inger

Annas motorlista

1 Lewis Hamilton

Publicerad 2016-08-27

F1-startar om i Belgien, men det är en tuff helg för VM-ledaren eftersom han har bytt motor och flyttas ner 30 platser i starten av morgondagens lopp. Även Fernando Alonso, McLaren flyttas tillbaka (35 platser) medan Marcus Ericssons motorbyte bara kostar honom 10 platser i starten.

2 Joel Eriksson

18-åringen vann Masters of Formula 3 på Zandvoort, Nederländerna. Det är ett av de mest prestigefyllda loppen inom formel 3 och hans namn står nu intill segrare som David Coulthard, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Max Verstappen och Felix Rosenqvist.

3 Felix Rosenqvist

Han har fått en styrning i DTM och nu är han klar för VM i Formula E. Mästerskapet för elbilar körs i flera av världens allra största metropoler.

4 Jonnie Lidberg

Dragracingföraren vann i det amerikanska mästerskapet tidigare i veckan, samtidigt som brorsan Johan vann i Tyskland. I helgen finns båda på plats när EM avgörs i Tierp.

5 Gustav Malja

GP2-föraren kvalade in som trea när säsongen startar om på Spa-Francorchamps i eftermiddag. Läge för poäng? Jimmy Eriksson hade däremot ett tuffare kval och startar långt bak i fältet.

6 Sebastien Ogier

Den regerande världsmästaren är tillbaka i topp. Han vann Tysklands VM-rally och drygade ut sin ledning i VM.

7 Fredrik Norén

MX-föraren fortsätter att köra bra i USA. I helgen var han åtta respektive sjua vid Budds Creek National.

8 Pontus Tidemand

Han och Jonas Andersson körde inte för VM-poäng i Tysklands VM-rally, men slutade som åtta totalt och var näst snabbaste R5-bil.

9 Jacob Thorssell

Den 23-årige speedwayföraren VM-debuterar på Friends Arena den 24 september. Han har fått ett wild card till GP-deltävlingen.

10 Esteban Ocon

Han har fått en F1-styrning hos Manor, därför blir hans plats hos Mercedes ledig i DTM. Den har nu gått till Felix Rosenqvist som körde in på poängplats i debuten.

Motorstopp: Robert Dahlgren

Hans tid i WTCC är över för den här gången. Volvo ersätter honom med Nestor Girolami under VM-deltävlingen i Japan. Tanken är att Dahlgren ska koncentrera sig på STCC där han har elva poäng till täten.