Annas Motorlista 11/7

1) Sebastian Vettel

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-07-11

F1-föraren vann i Valencia senast och vann på Silverstone i fjol. Därför kan han inte vara annat än favorit inför racet i dag.

Hans Red Bull inledde dessutom med att dominera och körde i från allt och alla under kvalet.

Viasat Motor söndag kl 14.00

2) Sébastien Loeb

Är tillbaka i sitt rätta element - på asfalt. Han leder Bulgariens VM-rally före Dani Sordo och Petter Solberg, som också kör för Citroën. De båda slåss om andraplatsen. Ford däremot har inte kunnat hota den franska armadan. P-G Andersson är sjua, 4.35 minuter efter täten, och Kimi Räikkönen tappade flera placeringar när han kraschade, han är 14:e.

Viasat Motor söndag kl 20.30

3) Jason Crump

Australiern hyllar sin landsman Mark Webber och tackar Red Bull för hjälpen med rehabiliteringen efter den svåra skadan i fjol. Läkarna trodde på ett halvårs uppehåll, men Crump vann VM 2009 och ligger trea i år.

Tävlingen i Cardiff vanns av hans landsman Chris Holder.

4) Casey Stoner

MotoGP-stjärnan lämnar Ducati för Honda 2011. HRC hoppas på att kunna köra med tre förare nästa år, Casey Stoner, Dani Pedrosa och Andrea Dovizioso.

– Vi är nu tvåa och trea i VM och hoppas att vi kan säkra årets förare även till nästa säsong och köra med en stark förartrio nästa år, säger HRC:s vicepresident Shuhei Nakamoto.

5) Fredrik Larsson

Det såg ut som om nackskadan skulle stoppa honom i Falkenberg, men det gjorde den absolut inte. Han toppade kvalet och vann Carrera Cup-tävling överlägset före Robin Rudholm.

6) Robert Kubica

Polacken har förlängt sitt kontrakt med Renault och kör F1 för dem även 2011 och 2012. Det hetaste ryktet just nu är att Kimi Räikkönen blir hans teamkollega nästa säsong.

7) Marcus Ericsson

Han vann det andra loppet i Valencia och nu kör GP2 på Silverstone. Äntligen kommer serien till banor som Marcus kört på tidigare och nu börjar hans halva av säsongen. Det säger han själv.

Han inledde med plats 12 i går. Tyvärr gick det inte så bra i söndagens race där Ericsson slutade på artonde plats efter en snurr där han blev omkörd av hela fältet.

8) Michael Jernberg

Svensken leder SM och i EM är han tvåa och har åtta poäng upp till ledande Sverre Isachsen, Norge. Det är förutsättningarna inför helgens tävling i Finland som ingår i båda mästerskapen.

Viasat Motor, måndag kl 23.00

9) Robert Dahlgren

Leder STCC och vann även det första racet i Falkenberg, i det andra var det den regerande mästaren Tommy Rustad som vann, samtidigt som Dahlgren kraschade men klarade sig oskadd. Nöjdast var ändå Richard Göransson som krympte Dahlgrens ledning i sammandraget.

10 ) Sakon Yamamoto

Japanen ersätter Bruno Senna i HRT den här helgen på Silverstone. Hur det blir i framtiden är inte klart, enligt teamet ska Senna köra fler race för dem i år.

Men vem som sitter i bilen verkar inte ha någon betydelse. HRT är fast förankrade i botten av fältet....

MOTORSTOPP

Race of Legends

Det skulle bli årets fest på Anderstorp med flera stora F1-legendarer.

Men publikintresset har varit så dåligt att arrangörerna nu skjuter upp evenemanget till nästa år.

Tanken är att tävlingen ska köras i maj, men datumet bestäms först när nästa års F1-kalender är satt. Alla köpta biljetter gäller för evenemanget nästa år.