Dragan Umicevic gjorde två mål när Södertälje körde över Frölunda med 7-2.

CSKA Moskva valde att bryta kontraktet med Dragan Umicevic för några veckor sedan efter en dispyt angående Umicevics skadeproblem med axeln.

Forwarden flyttade i stället hem till SSK – och några problem med axeln verkar han inte ha.

Märkligt förstamål

Umicevic gjorde två mål i sin comeback och låg bakom SSK:s slakt av Frölunda.

1-0 kom redan efter tre minuter och var minst sagt märkligt. Umicevic slängde in pucken framför mål från ingen vinkels alls till höger om målet. Pucken letade sig till slut in bakom en förvånad Ari Ahonen i Frölundas mål.

– Lite tur men som jag förstått det har vi haft stolpe ut hela säsongen. Vi behöver sådana här mål också, säger Umicevic till Radiosporten.

– Jag ska försöka hjälpa laget så mycket jag kan. Nu blir det lite roligare att träna i veckan.

SSK:s 3-2-ledning efter första perioden stod sig till den sista. Där lossnade det ordentligt för Södertälje som haft märkbart svårt med målskyttet den här säsongen.

Linus Videll gjorde 4-2.

Umicevic ökade på till 5-2. Och förarbetet var riktigt snyggt.

Lekte med Frölunda

Videll snurrade upp Frölunda-försvaret både en, två och tre gånger innan han lirade i sidled till Dragan som slog in pucken i öppet mål.

Petri Pakaslahti och Linus Videll (igen) fastställde krossen med 6-2 och 7-2.

– Skönt med islossning. Vi var revanschsugna och det är skönt att vi får sätta dit några puckar, säger Jörgen Bemström till PPV.

Han hyllade det senaste nyförvärvet.

– Dragan kommer in med nytt blod och ny energi. Skönt att han får göra mål också.

För första gången den här säsongen gjorde Södertälje fler än fyra mål i en elitseriematch.

Trots segern är SSK fortfarande jumbo i elitserien.

Samtidigt sätter vi ett stort, stort frågetecken för Frölunda. Förlusten var lagets fjärde raka.