Dagens namn: Evald, Osvald

Finalen nära för Västerås

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-06

Västerås SK stormar fram mot SM-final.

I andra matchen mot Edsbyn var målvakten Daniel Kjörling nyckeln bakåt – och framåt.

– Att göra två assist i en SM-semifinal, det är stort.

Patrik Anderbro jublar efter mål mot Edsybn.

Det började med en mardröm, Edsbyn tog ledningen redan efter tre minuter. Kjörling tog revansch direkt när han assisterade Patrik Anderbro till viktiga 1–1.

Bra insatser i målet är vi vana vid. Men att en målvakt gör två assist är mer ovanligt. I den andra halvlek punkterade

Michael Carlsson matchen med sitt 5–2-mål, även här assisterade Kjörling.

– Det brukar väl bli ett assist lite då och då. Men att göra två i en SM-semifinal. Det är stort, jag är mer än nöjd.

Kjörling gjorde en bra match i målet också. Edsbyn skapade hela 15 hörnor – bara en resulterade.

– Det var en godkänd insats. Jag är mer än nöjd, säger Kjörling efter matchen.

VSK har nu 2–0 i matcher mot Edsbyn. På fredag spelas den tredje matchen i serien på bortaplan igen. Drömläge för VSK, men någon final är det inte tal om än.

Några Sandviken-spelare har målat skenorna i guld. Något för er?

– Nej, tror man att man redan är i final blir det sällan så. Det kommer att bli lika tufft på fredag, säger Kjörling.