Musse i final och svensk doldis jagar medalj

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-17

Här är nattens och måndagens höjdpunkter

Måndagen i Peking innehåller flera höjdpunkter och varierande grenar. Ur svensk synpunkt är de flera intressanta tävlingar. Som Mustafa Mohameds final i 3000 meter hinder. Här har ni det bästa och svenskaste som händer i natt och i morgon.

FRIIDROTT:

03.00, 400 m (h), försök: Johan Wissman

Kommentar: Det har varit en minst sagt krånglig uppladdning för Johan Wissman. En lårskada när han sprang 300 m (!) ställde till det och nu gäller det att låret håller och att formen är toppad. Målet är final.

THRIATLON:

04.00, Thriatlon, (d): Lisa Nordén

Kommentar: Här är en svensk medaljkandidat i skymundan. 23-åriga Lisa Nordén vann VM-guld 2007 och tog brons i EM 2008. Nu ska hon simma, cykla och springa och enligt henne själv känns formen god.

FRIIDROTT:

05.05: 200 m (h), försök:

Kommentar: Det handlar bara om försök, men visst kan det vara en höjdare att följa nye världsrekordinnehavaren och olympiske mästaren på 100 meter, Usain Bolt, när han påbörjar jakten på sitt andra OS-guld.

KANOT:

09.30: K1 1000 M (h), försök: Marcus Oscarsson

Kommentar: Förbundskaptenen Gunnar Olsson säger att Oscarsson har medaljchans. OS-mästaren på K2 1000 meter från Aten satsar nu på att ta ett singelguld, om uttrycket tillåts. Han kör sedan K2 1000 meter 10.50, men det är inget som svenskarna satsar på.

FRIIDROTT

13.10: Stavhopp (d), final:

Kommentar: Det finns inte heller här något svenskt att hoppas på och själva kampen lär inte bli särskilt spännande. Frågan är i stället om Jelena Isinbajeva ska slå världsrekord på nytt.

13:40: 100 m häck (d), semifinal: Sanna Kallur

Kommentar: Kroppen höll i försöken och Sanna var ett enda stort leende efter att hon gått vidare. Nog såg hon ut som ett medaljhopp igen. Ett ännu tydligare svar får vi i den här semifinalen.

15.10: 3000 m hinder (h), final: Mustafa Mohamed

Kommentar: Mustafa lekte sig knappast till final, men han tog sig dit och får han på en fullträff i finalen och slår sitt eget personliga rekord så kanske, kanske....

FOTBOLL:

16.00: Semifinal (d):

Kommentar: Sverige är visserligen utslaget, men här finns det ändå en hel del svensk-intresse. Marta, Cristiane och Daniela ska försöka sätta stopp för världsmästarna Tyskland. Och tre timmar senare ska Pia Sundhage leda USA till OS-final via Japan.