Dagens namn: Harry, Harriet

Ny storseger för Sverige

Publicerad 2012-01-31

Fem mål på matchens fem första chanser.

Sverige visade en hundraprocentig effektivitet mot Kazakstan och vann med hela 9-1.

– Vi kom upp i en ganska hög standard, säger tvåmålsskytten Daniel Andersson till TV10.

Kazakstan har storsatsat inför hemma-VM och bland annat värvat fem ryska spelare, Ruslan Galjautdinov, Jevgenij Sjadrin, Aleksander

Nasonov, Sergej Pochkunov och Vjacheslav Markin.

Att importerna har lyft laget framgick med all tydlighet på Medeo-stadion i Almaty. Anders Svensson var inte sysslolös mellan stolparna, men det var Sverige som gjorde målen.

Erixon satte 1-0

Under den första halvleken hade det blågula bandylandslaget fem målchanser – och utnyttjade allihop.

Stefan Erixon, till vardags i Hammarby, inledde målskyttet.

Mittfältaren dundrade in 1-0 från straffpunkten, 2-0 på Sveriges första hörna.

Före pausvilan hann även Per Hellmyrs, läckert framspelad av Johan Löfstedt, Daniel Andersson och Christian Mickelsson överlista Kazakstans målvakt Aleksander Kosynchuk.

– Vi får vara jättenöjda med 5-0. De har inte gjort mål, men de kör på och är inte alls ofarliga. Vi får ligga i för att freda oss, säger Stefan Erixon till TV10.

”Bra första halvlek”

Under den andra halvleken behövde Sverige bara bevaka ledningen på den knaggliga isen. Vjatjeslav Bronnikov gjorde Kazakstans tröstmål vid ställningen 7-0.

– Vi gjorde en bra första halvlek och då är matchen i princip redan avgjord, säger Daniel Berlin till TV10.

De svenska målen gjordes av Stefan Erixon 3, Daniel Andersson 2, Christian Mickelsson 2, Per Hellmyrs och Ted Bergström.

Gruppspelet fortsätter i morgon, då USA står för motståndet.