Sverige utan Kim Andersson räckte inte till.

Polen besegrade Sverige med 24-20 och därmed är Sverige utslagna ur VM.

– Jag är bara tom, säger lagkapten Tobias Karlsson till Kanal 5.

Sverige imponerade gruppspelet igenom men i åttondelsfinalen mot Polen låste sig spelet ordentligt.

Sverige kom till spel utan axelskadade stjärnan Kim Andersson. Något som märktes offensivt där Sverige hade väldigt svårt att få anfallsspelet att lossna mot storväxta polska spelare.

Krampaktigt anfallsspel

En bra period i slutet av första halvlek gjorde dock att Sverige kunde gå till pausvila till med 11-10-ledning.

– Spelet går upp och ner och resultatet likaså. Vi måste försöka hitta ett stabilare spel, analyserade Fredrik Pettersson i Kanal 5.

Men krampen framåt fortsatte i andra halvlek där Polen tidigt kopplade ett litet grepp. Sverige jagade utan att komma i fatt och när Polens storskytt Bartosz Jurecki dundrade in 21-18 med dryga tre minuter kvar och en svensk spelare mindre på planen så dog hoppet om kvartsfinal. Matchen slutade 24-20 till slut.

”Svårt utan Kim”

Lagkapten Tobias Karlsson hade svårt att hitta orden efter besvikelsen.

– Jag är bara tom, jag vet inte vad jag ska säga. Jag hade siktet inställt på något helt annat än det här, säger han och menade att laget saknade Kim Andersson för mycket.

– Vi får lite svårt att göra mål utan Kim. Vi får inte det skyttehotet och när vi väl kommer igenom så bränner vi många chanser, säger han.

Efter matchen samlade han hela laget i en cirkel.

– Jag sa att vi gjorde ett tappert försök, ingen kan klandra oss för att vi inte gjort ett riktigt försök.

Mästerskapet kan vara det sista med ledartrojkan Staffan Olsson och Ola Lindgren vid rodret. Ola Lindgren pekade också på anfallsproblemen som orsak till uttåget.

– Gör man 20 mål så är det svårt att vinna matcher på den här nivån.