”Tufft om platserna och snurrar rejält i huvudet”

Förbundskapten Franco Bergman.

VM-premiären i bandy närmar sig.

Då visar de landslagsaktuella spelarna sin klass i klubblagen.

– Det är tufft om platserna och snurrar rejält i huvudet, säger förbundskapten Franco Bergman, som såg Sandviken besegra Villa-Lidköping med 7-4.

Sandviken fick en drömstart på SM-finalreprisen, som bara lockade 1 678 åskådare till Göransson arena. Redan efter tre minuters spel ledde hemmalaget med 2-0, efter mål av Erik Säfström och Linus Forslund.

Guldtippade Villa-Lidköping kom dock tillbaka och ledde med 4-2 tio minuter in på andra halvlek. Roligare än så blev det inte för gästerna, för Sandviken vann till slut tungviktsmötet med 7-4.

På läktaren stod Franco Bergman, som fick se tre spelare ur 25-mannatruppen till VM lämna isen som tvåmålsskyttar: Sandvikens Erik Säfström och Christoffer Edlund samt Villa-Lidköpings skyttekung David Karlsson, som nu har gjort 43 mål på 17 matcher.

Karlström skadad

Det var inte de enda VM-aktuella spelarna som utmärkte sig under kvällen. Ted Bergström gjorde två mål när Broberg besegrade IFK Kungälv med 5-4 på Skarpe Nord och Hans Andersson och Jonas Edling bidrog till målproduktionen när Edsbyn mötte Västerås. Det var dock en klen tröst eftersom VSK vann matchen mot 7-6 och Edsbyn dessutom fick målvakten Henrik Karlström skadad.

I kvällens övriga matcher besegrade Sirius Bollnäs med 6-3 medan IFK Vänersborg krossade Vetlanda BK på bortaplan. Smålänningarna tog ledningen men det hindrade inte gästerna från att vinna med hela 12-3 i Sapa arena.