Dagens namn: Ingrid, Inger

Villa bröt VSK:s segersvit

Publicerad 2013-12-03

Med säsongens 25:e, 26:e och 27:e mål bidrog regerande skyttekungen David Karlsson till Villa Lidköpings 7–5-seger hemma mot Västerås i bandyns elitserie.

Västerås kom till tisdagens match med fem raka segrar och hade dessutom fått försvararen Oskar Robertson tillbaka. Robertson blev skadad i premiären i oktober, men hans comeback varade en knapp halvlek. Han drog nämligen på sig sin tredje tiominutersutvisning i slutet av första halvlek, vilket resulterade i matchstraff – och att Västerås blev en man kort.

– Vi kommer att försvara oss med näbbar och klor, sade Västerås tränare Stefan Jonsson till TV 4 inför andra halvlek.

David Karlsson, som kvitterat till 3–3 i första halvlek, gjorde både 4–3 och 5–3 i inledningen av den andra halvleken.

Sedan smög sig säkerheten in i hemmalaget, en falsk känsla skulle det visa sig. Västerås Tobias Holmberg reducerade i 71:a minuten och kvitterade fyra minuter senare.

Men det var hemmalaget som skulle få sista ordet. Tim Persson sköt 6–5 i 76:e minuten och på tilläggstid gjorde Petter Björling 7–5. Villa är ny tabelltrea, en poäng efter Hammarby – som vann hemma mot Ljusdal med 10–4 i tisdagskvällens andra match. Hammarby är sin tur två poäng bakom serieledande Sandviken.