Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-05

Dunkade in 1–0 på straff när Lazio krossades

Zlatan Ibrahimovics Inter fortsätter att ånga på i toppen av Serie A.

I kväll krossades Lazio med 3–0 – efter att Zlatan inlett målskyttet.

1–0-målet kom redan i den 22:a minuten efter att domaren blåst straff på grund av en tröjdragning från Guglielmo Stendardo på Nicolás Burdisso. Stendardo varnades också för protester. Zlatan dundrade upp bollen i nättaket bakom Ballotta – vilket betydde svenskens åttonde mål i serie A den här säsongen.

Några minuter senare ökade Inter på till 2-0 på hörna. En helt omarkerad Douglas Maicon tilläts stöta in bollen på volley, bara någon meter framför mållinjen.

Bud på fler mål

Efter paus fortsatte Inters kross av Lazio. I 55:e minuten slog Cambiasso en fantastiskt känslig långboll till Davis Suazo som tog ner bollen och vackert placerade den förbi Ballotta.

Inter hade därefter fina chanser att öka på ytterligare, men Jimenez sköt över i fritt läge och Solari nickade tätt utanför.

Walter Samuel nätade på stopptid, men målet blåstes av för offside.

Segern innebär att Inter är hela åtta poäng före Juventus. Till Roma, som vann med 2–0 över Cagliari i kväll, skiljer tre poäng.