AIK körde över Linköping

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-21

Fyra poäng av Kim Nilsson

AIK hade inga problem att besegra Linköping. Efter fyra poäng av landslagsstjärnan Kim Nilsson vann Gnaget med hela 8–2.

Samtidigt vände Dalen och vann mot Falun vilket gör att Umeålaget hakar på i toppstriden.

Topplagen fortsätter övertyga i superligan. Topptrion Warberg, AIK och IBK Dalen har skapat sig ett försprång och serietrean Dalen ligger sex poäng före Storvreta på fjärdeplats.

I kväll kom nya segrar från såväl AIK som Dalen.

1–0 efter första perioden följdes av ett AIK-ryck till 4–0 i andra. Matchen slutade 8–2 efter två mål och två assists från landslagsstjärnan Kim Nilsson.

Rüegsegger avgjorde

Desto jämnare var det i Umeå. Dalen–Falun brukar vara jämna tillställningar med mycket känslor och så var det också i kväll. Falun ledde med 4–2 i andra perioden, men i tredje lyckades Dalen vända och vinna med 7–5 sedan Falun tröstmålat i slutminuten.

Schweizaren Cédric Rüegsegger gjorde det matchavgörande 6–4-målet med två och en halv minut kvar.

FC Helsingborg tog en viktig trepoängare mot Capeirotäby vilket innebär att de kämpar sig allt närmare slutspelsstrecket.