Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Hattrick i segrar för Sarah Sjöström

Publicerad 2017-10-04

Det här måste vara simningens svar på ett hattrick.

På en timme simmade Sarah Sjöström tre finaler i världscupen – och vann alla tre.

– Kul med ännu en trippel! säger hon.

Sarah Sjöström ledde världscupen med bred marginal efter fyra av åtta deltävlingar. Hon öppnade simcirkusens femte anhalt precis lika bra.

På den första av två tävlingsdagar i Doha ställde 24-åringen upp i tre distanser.

Strax efter klockan sex vann hon finalen på 200 meter fritt med drygt en sekunds marginal till tvåan Femke Heemskerk, Nederländerna. 20 minuter senare var Sjöström ännu mer förkrossande på 100 meter fjäril, där tvåan Zufei Chang från Kina var 1,8 sekunder efter segertiden på 55,55.

”Alla lopp är riktigt snabba”

De två fina prestationerna kröntes av en fullträff på 50 meter fritt. Klockan stannade på 23,28, karriärens fjärde bästa tid på distansen och 35 hundradelar från Ranomi Kromowidjojos världsrekord.

Efter tre segrar inom drygt en timme är Sjöström glad över dagsverket.

– Kul med ännu en trippel! Alla lopp är riktigt snabba, men jag är speciellt nöjd med 50 fritt. Där borde jag plocka lite poäng, säger hon.

Vad var det som stämde så bra i det loppet?

– Jag simmade snabbt bara. Jag visste att jag behövde få ett lopp med höga och fina poäng den här tävlingen, så jag tänkte att 50 fritt var en bra chans.

I världscupen är Katinka Hosszu den värsta – den enda, egentligen – rivalen. Ungerskan ställde också upp i tre lopp, men hade inte samma lycka som Sjöström. Hon vann 200 meter medley och 200 meter ryggsim men kom tvåa på 50 meter ryggsim.