Uppdaterad 09.48 | Publicerad 2024-07-30 22.27

PARIS. Efter två segrar åkte handbollsdamerna på sin första förlust i OS.

Danmark vände i slutminuterna och vann med 25–23.

– Vi blir fega, säger Jamina Roberts.

Den svenska förlusten blev oundviklig när laget inte lyckades få hål på den danska stjärnmålvakten Sandra Toft under matchens sista nio minuter.

Innan dess hade matchen varit en svängig historia, som Danmark ledde med 6–1 men som var helt jämn (14–14) i halvtid.

Sverige tog ett grepp som man behöll i nästan hela andra halvlek, innan Danmark vände och tog ledningen med 24–23 i slutminuterna.

Sverige brände allt

Nina Koppang var en av alla spelare som misslyckades med att göra mål under de sista nio minuterna. Hon brände en straff som kunde ha gett Sverige ledningen med 24–21.

– Jag går inte för det hundra för att jag tvekar tror jag. Jag blir lite osäker i läget. Jag är besviken på mig själv, säger Koppang.

Hon var inte heller nöjd med lagets insats i matchen.

– Surt. Det känns … jag vet inte, vi kommer inte upp i nivå i dag. Jag kan inte analysera matchen så här direkt efteråt, men det känns surt.

Jamina Roberts dom var också hård.

– Vi blir fega, säger lagkaptenen.

Storskytten Tyra Axnér bollades upp i Sveriges sista anfall för en kvittering men sköt i stolpen från distans.

– I sista timeouten sa vi att jag skulle ta läget om jag fick det. Jag var väl enda skytten som var inne på banan just då i anfallet, säger hon.

OS 2024 i Paris: Allt om sommar-OS – datum och program

Viktigt med gruppseger

En poäng hade kunnat bli värdefull för Sverige i fortsättningen av OS.

Vid oavgjort eller seger mot Danmark hade det räckt med seger mot de på papperet två svagaste motståndarna – Sydkorea och Slovenien – i de två sista gruppspelsmatcherna för att vinna grupp A.

En gruppseger skulle innebära att Sverige undviker båda de två guldfavoriterna Frankrike och Norge hela vägen fram till en eventuell final om Frankrike vinner grupp B som förväntat.