Hammarby vann toppmötet

Uppdaterad 2013-04-09 | Publicerad 2012-11-30

Hattrick av lagkaptenen Stefan Erixon.

Två mål på 51 sekunder av Misja Pasjkin.

Det gav serieledande Hammarby segern, 6–4, i toppmötet med Sandviken i elitseriebandyn.

Hammarby går som tåget i elitserien och tog sin nionde seger på de första tio matcherna.

– Det var grymt skönt och riktigt viktigt. Både att hålla segersviten och att slå Sandviken som kommer att vara med där uppe, sade "X:et" vars lag nu tog sjätte raka segern.

Han satte tonen direkt med ett ledningsmål redan efter två minuter. Det blev ytterligare ett i första halvlek där Hammarby tog greppet och gick fram till 3–0.

Erixon brände en straff i början av andra halvlek – men fullbordade sitt hattrick i 55:e minuten med 4–1. Ett mål som såg ut att punktera matchen.

Två reduceringar från Sandviken – 4–3 kom genom Johan Östblom i 83:e minuten – gav gästerna nytt hopp. Misja Pasjkin såg till att säkra hemmasegern med två mål på 51 sekunder i den 86:e minuten.

Leder med två poäng

Tvåan Edsbyn skuggar Hammarby och är bara två poäng bakom. Det kan hälsingarna tacka Simon Jansson för som slog in segermålet 3–2 i toppmötet med Kungälv när klockan precis hade passerat 90 minuter.

Villa Lidköping klev förbi Kungälv och upp till tredje plats efter storseger med 7–1 hemma mot Vetlanda. Daniel Andersson blev stor segerorganisatör med två mål och tre målpass.