Dagens namn: Harry, Harriet

Hammarby säkrade tredjeplatsen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-14

Får nu spela i EHF-cupen

Hammarby säkrade tredjeplatsen i Champions league-handbollen och spel i EHF-cupen efter seger på bortaplan med 31–28 mot litauiska Kaunas.

Handboll

Det var Hammarbys andra seger över Kaunas och kom efter tre raka förluster i Champions league, två gånger mot slovenska Celje och en mot franska Chambery.

Hammarby behövde ta en poäng för att säkra tredjeplatsen i gruppen men hemmalaget tog initiativet direkt från start och gick till paus med en tvåmålsledning, 15–13. Hammarby satte dock in segerrycket en bit in i andra halvleken.

Från tremålsunderläge med 17–20 gjorde Bajen 10–2 och säkrade fortsatt europeiskt cupspel.

Målvakten Robin Hallberg var en av segerorganisatörerna i Hammarby. Han ersatte Michael Åström efter 20 minuters spel och svarade för flera viktiga räddningar. Bröderna Båverud, sjumålsskytten Johan och sexmålsskytten Daniel, hade också framträdande roller i Hammarby.

Laget avslutar gruppspelet i Champions league på hemmaplan mot Chambery den 22 november.