Publicerad 2013-11-24

”Är ingenting i innebandy”

Rasmus Enström.

Det går snabbt i innebandy.

Det blev på nytt tydligt när Falun hämtade upp ett femmålsunderläge på en halv period i toppmötet mot Pixbo.

– Fem mål är ingenting i innebandy, säger stjärnan Rasmus Enström.

När Pixbo sköt 8-3 efter två och en halv minut av den sista perioden verkade toppmötet mot Falun var avgjort.

Men det går snabbt i innebandy.

Falun reducerade efter drygt halva sista perioden och det blev starten för en mäktig upphämtning. Laget gjorde fem mål på dryga åtta minuter vilket betydde 8-8 och delad poäng innan Pixbo kunde avgöra på övertid.

– Vi spelade inte bra i de två första perioderna. Vi hade för mycket fokus på domarna, men i andra pausen sa tränaren Thomas Brottman till oss att fem mål inte är något i innebandy och han kan den här sporten, säger forwarden Rasmus Enström.

– Det är klart att deras 8-3-mål var tungt, men vi har många vinnarskallar i laget och vi visste att det skulle komma en ketchupeffekt bara vi fick in någon boll, och så blev det. När det väl började rulla var det bara att köra.

De två sista målen satt i matchens sista minut.

Rasmus Enström spelade först fram Jakob Lundmark till 7-8 innan specielle målskytten Alexander Galante Carlström lastade in 8-8 med bara 28 sekunder kvar att spela.

– Med tanke på hur matchen utvecklades så är vi nöjda med kryss, säger Enström.

Patrik Malmström sköt tre mål för Pixbo inklusive det matchvinnande målet på övertid. Falun är trea och Pixbo fyra i tabellen.

På femte försöket lyckades Storvreta äntligen besegra Granlo på bortaplan. Uppsalalaget vann med 7-6 efter övertid.

Serieledande AIK hämtade återigen upp ett underläge. Kim Nilsson sköt 4-4 i slutet vilket räddade en poäng innan Caperiotäby avgjorde på övertid.

Mullsjö närmar sig slutspel – efter 11-6-segern mot Helsingborg är västgötarna nu bara två poäng ifrån en slutspelsplats.

Linköping försvarade sin slutspelsplats i tabellen efter att ha 4-2-vunnit mot Dalen på hemmaplan.

Jönköping cementeras alltmer i botten av tabellen. Laget föll med 7-9 mot Sirius och har nu fem poäng upp till fast mark i tabellen.