HV:s första hemmaförlust under ordinarie tid

Djurgården jublar efter att ha spräckt HV71:s förlustnolla hemma.

Inte en enda förlust för HV71 på hemmaplan under ordinarie matchtid.

Men i kväll kom den – mot seriens bästa bortalag.

Djurgården vann efter en svängig match med 4-3.

HV71 har imponerat på hemmaplan denna säsong. Inför kvällens match hade laget inte förlorat en enda match under ordinarie tid.

Men när seriens bästa bortalag – Djurgården – kom på besök bröts den trenden.

Första perioden började i ett rasande tempo. Efter knappt fem minuter hade publiken bjudits på fyra mål, två åt vartdera hållen.

Djurgårdens Nicklas Danielsson öppnade målskyttet efter 1.15. Mindre än en minut senare utökade Niklas Anger stockholmarnas ledning till 2-0 efter svagt försvarsspel från HV.

Men smålänningarna reste sig. Reduceringen kom genom Per Gustafsson. 34 sekunder senare slog Pasi Puistola in 2-2.

Båda lagen hade bud på flera mål men det var Djurgården som skulle gå till pausvila i ledning. I 18:e minuten petade Nichlas Falk in 3-2.

Målvaktstavla

I andra perioden fortsatte det höga tempot. Men det var HV som dominerade spelet.

Men när kvitteringen var som närmast gick luften ur publiken i Kinnarps Arena.

Ossi Väänänen slängde iväg en fösare från blå som helt ställde Stefan Liv. En målvaktstavla och Djurgården utökade ledningen.

HV:s jakt på en reducering fortsatte i tredje perioden. Djurgårdsmålvakten Daniel Larsson sattes på prov flera gånger i början av perioden. I femte minuten kom reduceringen genom Martin Thörnberg.

I slutminuterna lämnade Stefan Liv målet. Sekunderna senare drabbades Djurgården av utvisning och HV fick chans att spela sex mot fyra i 69 sekunder.

Men Christian Eklund släckte snabbt smålänningarnas hopp då han från egen zon la in 5-3 i öppen kasse.

Att Björn Mellin reducerade till 5-4 med 31 sekunder kvar att spela hjälpte inte.

Djurgården tog med sig alla tre poäng hem till Stockholm.