Rosenborgs Roar Strand får en känga av Carlos Grossmüller.

19 minuter.

Sen var Fredrik Stoors Champions Leaguedrömmar krossade.

Rosenborg föll tungt borta mot Schalke 04 på tisdagskvällen.

Stoor var enda svensk på planen då Rosenborgs Mikael Dorsin tvingade stå över matchen på grund av skada.

Efter att ha skakat om både Valencia och Chelsea hade Rosenborg allt i egna händer. Ett oavgjort resultat mot tyska Schalke på Veltins-Arena i Gelsenkirchen hade räckt för att ta norrmännen vidare till åttondelsfinalen i Champions League.

Men tyskarna behövde bara 19 minuter på sig. Sen var Rosenborgs Champions League-äventyr över.

Avancerad gåfotboll

1-0 kom genom Asamoah i den tolfte minuten. 2-0 kom genom brasilianaren Rafinha i den nittonde minuten och matchen var redan avgjord.

Tyskarna slog av på tempot och visade upp en avancerad gåfotboll som antagligen gjorde varenda italiensk fotbollstränare grön av avund.

Men en reducering till 2-1 genom ivorianen Koné i den 23:e minuten gav Rosenborg visst hopp.

Det släcktes dock helt drygt tio minuter senare. Kuranyi sköt in 3-1 .

Stora luckor i Rosenborgs försvar

Tyskarna tog sig förvånansvärt enkelt genom det norska försvaret som hade stora problem att hålla ihop försvarslinjen.

Men några fler mål blev det inte.

Schalke kontrollerade matchen i andra halvlek och tog inga onödiga risker. Rosenborg med Iversen i spetsen försökte förgäves få igång tempot, men matchen var redan avgjord.

Schalke 04 följer nu med Chelsea till slutspelet, medan Rosenborg kan se fram mot en försäsongsträning i den nordiska vintern.