Dubbel olycka för Gustafsson i semifinalen

Patrik Gustafsson.

Villa-Lidköpings Patrik Gustafsson kommer aldrig att glömma semifinalen mot Sandviken.

29-åringen skadade sig själv i ansiktet - efter att ha knäckt klubban mot ena stolpen.

Matchen i Göransson arena hade pågått i 42 minuter när den märkliga händelsen utspelades. Allt började med att Sandvikens skyttekung Christoffer Edlund plockade ner en lyrboll från Johan Löfstedt och stänkte in 4-3 bakom Villa-målvakten Martin Berggren.

Patrik Gustafsson var bevisligen inte nöjd med lagets försvarsspel och markerade det genom att med full kraft slå klubban i ena stolpen.

Det borde han, med facit i hand, inte ha gjort.

”Kunde gått riktigt illa”

En del av klubban flög upp i ansiktet på den 29-årige högerhalven, som kraftig blödande skrinnade av isen.

Han, som slog upp ett sår över högerögat, fick vård och kunde inte fullfölja den första halvleken. Efter pausvilan var han dock tillbaka i spel.

– Om han fått klubban i ögat hade det kunnat gå riktigt illa, säger Pelle Fosshaug, TV4:s expertkommentator.

Som om skadan inte var ett tillräckligt straff blev Patrik Gustafsson även utvisad i tio minuter, för olämpligt uppträdande.